i & Lifestyle

Bila Nak Jadi Feminin? Lepas Kahwin Ka?

Written by Norfanil

Assalamualaikum..

Bila nak jadi feminin? Saje persoalan untuk diri sendiri.  Tunggu datang seru atau selepas kahwin..  Gaya seseorang perempuan biasa nya dipengaruhi masa zaman kanak kanak. Dengan siapa dia berkawan..lelaki lebih ramai atau perempuan?

graduasi

— Hari Graduasi Matrikulasi – Kolej Mara Kuala Nerang.. Baju pinjam kawan kuliah.. hehe

Zaman kanak kanak aku.. aku rasa la.. ramai kawan lelaki.. pergi naik Bukit Puteri kat Pasar Kedai Payang ngan geng geng lelaki, pergi mandi hujan main kapal letak dalam longkang pon ngan lelaki.. jadi power rangers of cos dengan lelaki..  mungkin tuh yang buatkan aku ni kearah kelelakian sedikit.

Setiap hari berseluar panjang kesana kemari.. menunggu raya tiba baru lah nampak feminim sedikit.. kalau tak da raya dan kenduri takda nya norfanil nak jadi feminin.. sejak masuk Matrikulasi baru lah aku bergerak sikit ke feminin.. Alamklumla, hari hari kelas kena pakai baju kurung. Sampai kena pinjam baju kawan sebab tak de baju nak ambil gambar masa hari anugerah.. dahsyat.. Bila dah abis matrik baru la tersedar sikit .. bermula dengan pakaian blouse.

Berginjak ke zaman universiti, tahun pertama sangat la noob je.. Selalu jugak pakai baju kurung. tapi bila malas nak gosok lama lama terus tak pakai. Hari hari pakai seluar jeans dan t-shirt.. Then makin bergerak ke selipar jepun.. Start pada tuh, terus jadi tak berapa nak feminin fah.. sampai sekarang. Selipar jepun dah jadi faveret selipar kesana kemari.. Pergi rumah keluarga si dia kat sabah pun pakai selipar jepun.. dahsyat minah ni..

— Facebook Cover.. Di Sabah.. Outing with his FAMILY.. Selipar Jepun? aiyaaa

Bilakan aku nak kembali jadi feminin.. betul agaknya.. Mungkin bila aku dah masuk alam pekerjaan, dan menjadi seorang isteri.. biasa kalau dah jadi isteri ni mostly akan jaga penampilan nya.. huhu.. Kat internet banyak betul jual baju kurung, cantik..tapi mahal pulak.. Tak mampu nak beli lagi.. tunggu la kahwin, nanti ada orangbelikan.. hahah

#mama : wat malu kaum je mung ni pakai selipar jepun gi umah bakal mertua.. =P..


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

About the author

7 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge