i & Lifestyle

Benda alah ni, buatkan orang anggap aku MENCURI!!

Written by Norfanil

Hi guys.. with love, penat.. memencilkan diri.. tenang kan diri.. tiba tiba ada cerita untuk di cerita. Ingat lagi post aku pergi Korea? masa bulan 2 .. rasa nya la, aku pun leh lupa dah.. banyak sangat benda yang nak di fikir..

Dua hari lepas aku ada pergi somewhere untuk tenangkan diri, aku bawa baju yang aku sendiri beli kat Korea, nama tempat tuh Insadong. Baju Legend Korea harga 5000 won = RM 15 lebih kurang.

15042012062[1]

Nampak tak satu benda yang ada kat baju tuh.. sensor yang tak dibuang, dengan jelas, dia ada dibahagian depan baju dan di bahagian tengah…!..inilah satu satu baju yang aku beli yang still ada sensor lagi..

Nampak? Lotte Mart.. tapi aku beli baju ni kat Insadong.. Street Market… bukan kat shopping mall Lotte Mart.. so memang sah sah street market takkan ada benda alah ni..sepatutnya..

Oleh kerana aku nak pakai baju ni.. dan memang aku tak bawak baju lain, terpaksa la pakai, lagi sakit, jelas dan terang memang nampak kewuujudan sensor tuh.. Aku terfikir macam mana nak cabut benda alah ni..

Aku buat la muka slumber pergi Pacific.. naik tingkat atas bahagian baju.. pergi ke kaunter bayar.. tengok kiri kanan, ada customer bayar.. .ok..aku pusing pusing konon konon tengok baju, aku kalih ke kaunter balik, ok customer dah takde..aku pergi ke kaunter bayar.. hehe

Aku : Kak, boleh tolong saya tak?

Akak Cashier : tolong apa..?

Aku : Saya nak buang bende alah ni.. macam mana ek?

Akak Cashier : ermm.. tak pasti la.. cuba tanya promoter..

(dia dah serba salah,.. org yang pakai baju ada sensor nampak sgt la org tuh tak bayar kan, sbb kat kaunter bayar, dia akan cabut sensor.. buat muka slumber gi tanya akak promoter plak)

Aku: Akak, mintak tolong boleh? Ermm.. tolong cabut ni.. saya beli baju ni tapi dia lupa nak cabut..

Akak Promoter: erm..

(tengok kat baju jual ada sensor gak, tapi bentuk dia petak, bukan panjang..)

Akak Promoter: akak tak tau la boleh ke tak cabut, sebab yang kita punya tak sama, yang awak punya ni besar.. mana awak beli ni?

Aku: kat korea, orang tuh lupa nak cabut kot..

Akak Promoter : meh kita try kat kaunter, tengok camne..

Akak promoter 2 : mana awak beli baju ni? awak masuk tadi tak bunyi sensor ke?

Aku : saya beli kat korea.. tak bunyi pon tadi,..

(try try, ketuk punya ketuk, akhirnya tercabut jugak)

Aku : ok kak, tq so much!!..

(tengok muka dieorg  macam hairan… haha.. aku tahu mesti cakap aku curik baju ni kan? yer la, kalau beli kat mall mesti dia cabut, nih tak cabut.. haaaa…)

Sabor je, wat muka slumber, blah! terus tak masuk masuk dah pas tuh … hahaha…

by the way, thank you kat akak akak kat Pacific tuh.. tolong aku.. kalau tak dapat bukak, penat aku nak gulung baju nak selindung benda alah tuh…kemana mana je kene pastikan bende alah tuh tak kelihatan… huhu…tapi kalau akak pacific tak tolong, memang benda tuh akan tetap ada kat baju la.. nak buang sendiri memang takleh, sebab dia pakai magnet untuk tarik bahagian dalam supaya jarum dia tercabut..huhu baru aku tau kaedah nak cabut sensor ni..=)

15042012067[1]

Ini dia.. akan ku simpan jadi kenangan.. cenderamata dari Korea ni.. hahaha..


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

About the author

6 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge