i & Produk

Belajar Cara Make Up dan Special Effect (SFX)

Belajar cara make up
Written by Norfanil

Anda pemilik Homestay atau Hotel? Ingin saya review Homestay atau Hotel Anda? Peluang kini dibuka! (KLIK)

Assalamualaikum semua…

Alhamdulillah.. Suka nya aku, dapat belajar cara make up.. Hari ni aku ke workshop make up yang dianjurkan oleh Galaxtar.com dengan kerjasama Inglot Cosmetics Asia… Sangat teruja sebab yang mengajar kami make up dan special effect adalah juru make up popular iaitu Jlo Zali..

Serius, memula aku memang blur.. Ye la, tak pernah di expose dengan barang barang make up dan cara penggunaannya.. So sebagai permulaan aku hanya dengar penerangan kegunaan setiap produk dari Inglot Cosmetics Asia.. bermula dengan kegunaan foundation sehinggalah lengkap sebujur muka aku ni dengan make up yang cantik..

norfanil make up workshop galaxtar 3

— Pengenalan. Hasil make up dari Mr. Ray

First time aku make up betul betul.. Aku yang sendiri make up diri aku.. Step by step di ajar oleh Mr. Jlo Zali dan Mr.Ray menggunakan produk Inglot Cosmetics.. Serius aku boleh cakap, produk Inglot sangat best.. Tak perlu make up tebal tebal macam patung nak nampak cantik tapi just guna sedikit sahaja dah memadai..

Memandangkan sesi Make Up & Beauty Workshop ni juga dengan kerjasama produk Syahirah, so kami juga menggunakan produk Syahirah iaitu pencuci muka, krim pelembab, dan serum… Segar je bila guna barangan Syahirah…

DSC_2083

-- Sesi menyolek diri sendiri dengan konfiden level yang tinggi.. hehehe

— Sesi menyolek diri sendiri dengan konfiden level yang tinggi.. hehehe

norfanil make up workshop galaxtar 4

— Brush, Inglot Cosmetics and Syahirah

Selepas sejam lebih kami bersolek sendiri, guna tangan sendiri berdasarkan panduan daripada Mr.Jlo Zali dan Mr.Ray… Akhirnya… Terhasil lah wajah ini… heheh.. Jangan terkejut tau…

Dapatkan kain pasang Daun Anzalna yang superb cantik sementara stok masih ada.. Gile ramai masuk order! Cepat!..

Koleksi Ariani Lebaran 2016
norfanil make up workshop galaxtar

— Gambar atas, sebelum make up.. Gambar bawah, selepas make up

Selain dari pada tuh, kiteorg pun belajar juga special effect macam make up untuk hantu, make up untuk luka yang teruk. Paling best Mr.Jlo Zali tunjuk gambar gambar hasil make up beliau selama ni untuk filem, drama dan telemovie.. Most filem yang dia selalu buat special effect adalah arahan Rashid Sibir…

Dan aku pun buat special effect sendiri tau.. Nak tengok.. ? hahaha…

Hasil Special Effect..!! Terbaik..

— Hasil Special Effect..!! Berulat ulat.. hahaha.. Penat posing depan cermin.. hehe

Sila la jeles… bukan senang nak belajar cara make up ngan jurumekap professional macam ni.. Kalau ada yang berminat nak belajar make up dan teknik special effect boleh join Make Up & Beauty Workshop di Kuala Lumpur pada 6 & 7 April 2013.. Make Up & Beauty Workshop with Jlo Zali akan di adakan di Hotel De Palma Ampang… RM500 je tauu.. tak mahal pun.. Makan pagi, tengah hari, minum petang di sediakan.. dan goddie beg yang banyakk!!!!!… suka gileeeeeeeeee….

544646_547248988648863_2088302790_n

Info lanjut : https://www.facebook.com/galaxtarcom

Last but not least… yang paling penting…..

DSC_2149

— Tadaaa!!!. Berposing dengan make up dan special effect …dan nampak tuh… Norfa Nil ada di banting!! hehee..

notakaki : make up takde usik kening ok.. kening original.. tak trim..

#

About the author

21 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge

TENTANG NORFANIL

25. Pemegang Ijazah Sarjana Muda Perakaunan (Universiti Malaya).

Merupakan blogger sepenuh masa dan juga freelancer

Suka makan, suka tidur, suka travel dan suka aktiviti lasak. Tidak suka jatuh cinta!

Advertorial? Review? Jangan segan-segan hubungi saya. [su_button url="mailto:[email protected]" target="blank" background="#f899ce"]norfanil @ gmail.com[/su_button

MY fanpage

SUBSCRIBE

[mc4wp_form]

© 2015. Norfanil - Salute to Life. All Rights Reserved. Powered by NR Network