Ramai yang tertanya apa itu baby shower? Kenapa ramai sangat artis buat baby shower? Ada yang kata membazir duit je. Eh, pakai duit awak ke?

Saya sempat ke Majlis Baby Shower yang dirancang oleh seorang blogger Kak Redmummy untuk sahabat baiknya beberapa hari lepas.

Tertanya-tanya juga apa maksud Baby Shower? Apa yang dibuat di Majlis Baby Shower.

Apa itu Baby Shower?

Menurut fahaman saya, majlis Baby Shower adalah majlis perjumpaan rakan-rakan karib bagi meraikan bakal ibu. Benda ni bukan wajib. Boleh dilakukan kalau ada duit dan mampu. Tak menjadi masalah. Saya taknak bercakap mengenai hukum baby shower sebab saya tidak arif mengenai hal ini. Boleh rujuk pada yang pakar.

Kebiasaanyya dilakukan untuk perjumpaan dan mengucapkan tahniah serta mendoakan ibu yang mengandung sihat sentiasa. Memang tiada dalam islam, tapi dalam majlis sebegini juga ada bacaan doa-doa untuk kesejahteraan ibu dan bayi dalam kandungan. Jadi bagi saya tak menjadi masalah. Lagi lagi kalau ia adalah kejutan!.

Event Baby Shower Rakan Redmummy di Orange Berries.

Satu kejutan telah di lakukan oleh Blogger Redmummy untuk sahabat karibnya Puan Liza. Dengan kerjasama Halim Brothers iaitu pengasas HaiBlogger, majlis diadakan di Orange Berries Cafe yang terletak di Kompleks PKNS, Shah Alam dengan kehadiran bloggers dan juga rakan-rakan Redmummy.

Baby Shower Event Redmummy at Orange Berries Cafe 1
Senyum tak terkata!
Baby Shower Event Redmummy at Orange Berries Cafe
Kejutan untuk Puan Liza!..Memang terkejut betul ni!

Pasti gembira dapat kejutan dari rakan baik Puan Liza. Seronok bersembang dengan rakan-rakan sambil bertukar cerita. Selain itu ada juga cabutan bertuah dimana Norfanil bukan orang yang bertuah! hahaha.. Lawak betul! nama tak ada dalam list.. hehe

Alhamdulillah. Majlis berjalan dengan lancar. Seronok dapat jumpa rakan-rakan blogger seperti Mek Onie, Melastik Bintang, Broframestone, Kak Ira Khan, Halim Brothers Asikin Izas, Nurfarhana dan lain-lain!

Oh ya! makanan disini di taja oleh Orange Berries Cafe. Tunggu review dari saya di Myselera.com!

Baby Shower Event Redmummy at Orange Berries Cafe 2
Geng bloggers!
Baby Shower Event Redmummy at Orange Berries Cafe 2
With baby comel!..  Kredit foto : MohdRasul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge