Author Archives: Miss Norfa

Ally Iskandar Sahut Cabaran bakal Isteri…

AKhirnya, penantian dan desas desus selama ini berakhi.. PERANCANGAN pengacara popular TV3, Ally Iskandar untuk memasuki gerbang perkahwinan bersama seorang gadis Terengganu, Farah Lee, 22, yang masih menuntut di Korea Selatan menjadi berita sensasi sejak dua minggu lalu.   Beberapa keping gambar Ally bersama Farah Lee atau nama sebenarnya Nurfarahin Romli mula menjadi tatapan pengguna [baca lagi…]

Restoran Ayam Penyet Paling Sedap.. AP – AYAM PENYET

Ini dia.. AYAM PENYET kegemaran aku.. Semalam tepat pukul 11 gitu, kiteorg bergerak ke GOMBAK makan AYAM PENYET.. nih tak silap kali ketiga aku makan AYAM PENYET (AP).. serius.. Mavelesss!!! Apa yang best ngan AYAM PENYET ni.. kalau nak tahu, sambal dia la yang paling best.. Walaupun makan nasi takde kuah, sambal dia betul betul [baca lagi…]

Spesifikasi Samsung Galaxy Tab 10.1

Samsung Galaxy Tab 10.1 Spesifikasi Galaxy Tab 2 10.1menurut OLED-Display, versi kedua dari Galaxy Tab menggunakan layar LCD-TFT dipadanka dengan  Super AMOLED . Ppihak Samsung memutuskan Galaxy Tab akan di  menggunakan peranti Gingerbread. Seperti yang kita tau saingan terdekat Samsung iaitu HTC juga akan melancarkan HTC Flyer dengan peranti Gingerbread, dan pastinya dapat di update [baca lagi…]

Cara hantar mesej melalui Yahoo Mesengger

Assalamualaikum readers… Dikeheningan malam…. duk siapkan assignment.. Tetiba lapar, dan ada orang anta mesej 3 4 kali tak terbalas dek tak ada kredit.. Malam ni nak ajar sikit pengguna internet yang kaki internet ni cara nak hantar mesej melalui Yahoo Mesengger.. Ini entry khas untuk pengguna celcom.. kalau maxis saya tak pasti boleh sampai ke [baca lagi…]

Iphone 4 meletup dalam sebuah Kapal Terbang Australian Airline

Iphone 4 meletup dalam sebuah Kapal Terbang Australian Airline Assalamualaikum. Selamat Sejahtera ..Berita dari Yahoo. Gadget pilihan ramai dari Apple secara tiba tiba meletup di dalam sebuah kapal terbang Australian Airline. Menurut seorang pengguna Iphone 4yang menaiki kapal terbang Australian Airline, secara tiba tiba Iphone miliknya mengeluarkan asap yang tebal diiringi dengan cahaya berwarna merah. [baca lagi…]

Matahari Terbenam di Kuala Perlis..

Matahari Terbenam di Kuala Perlis.. Assalamualaikum.. 2 hari lepas.. Untuk pertama kali aku pergi Kuala Perlis. Sebab ada tugasan disitu. dan pertama kali aku melihat matahari terbenam di Kuala Perlis.. Cantik sangat.. Ciptaan Tuhan. Kat sana ada jualan makanan gak.. di bawah pencawang dieorang duk jual. Jual apa? hmm.. ada kepak ayam panggang, ada laksa [baca lagi…]

Senarai Lagu Peringkat Akhir Anugerah Juara Lagu 2011 (AJL 2011)

Senarai Lagu Peringkat Akhir Anugerah Juara Lagu 2011 (AJL 2011) Berikut adalah Senarai Lagu peringkat Akhir ANugerah Juara Lagu 2011 : 1. Kalau Berpacaran : Suhaimi Meor Hassan feat Ana Raffali feat Altimet 2. Karma : Faizal Tahir 3. Penakut : Yuna 4. Sedetik Lebih : Anuar Zain (boleh menang) 5. Awan Nano : Hafiz [baca lagi…]

Download PASW Statistics 18.0 Portable SPSS Software

Assalamualaikum.. Hari ni nak share satu software yang biasa digunakan oleh pelajar dalam pembelajaran SPSSuntuk membuat analisis mengenai data dalam penyelidikan.. atau nama lain research. PASW Statistics 18.0 merupakan satu software yang digunakan oleh Universiti Malaya dalam pembelajaran SPSS.. Macam saya, subjek yang memerlukan software ini adalah Business Research. Setiap kali masuk ke makmal komputer, [baca lagi…]