i & Lifestyle

Apartment Parklane OUG, Jalan Klang Lama

Pemandangan dari Apartment Parklane OUG Fasa 2- Orange
Written by Norfanil

Anda pemilik Homestay atau Hotel? Ingin saya review Homestay atau Hotel Anda? Peluang kini dibuka! (KLIK)

Hi,

Parklane Oug, kawasan apartment baru di Jalan Klang lama. Ada 3 fasa:

  • Fasa 1 – Oren,
  • Fasa 2 – Grey dan
  • Fasa ke 3 – Hijau.

Fasa 1 dan fasa 2 dah siap, tinggal fasa 3 dalam pembinaan. Setiap fasa ada bentuk tersendiri. Fasa 1 – Oren berbentuk 3 segi, Fasa 2 – Grey berbentuk V dan Fasa 3- Hijau dibina 3 baris sejajar.

Yang paling lawa memang yang grey sebab kurang sikit mengadap pemilik lain diarah bertentangan.

Apartment Parklane OUG

Apartment Parklane OUG

Parklane OUG Apartment Murah?

Abang saya mula nak pindah rumah. Jadi saya yang tukang cari rumah. Dia nak rumah sewa bawah RM1000 area Puchong, Damansara, Klang Lama, atau Subang. Dah banyak rumah dah cari sampai Puchong Perdana tapi Parklane OUG jugak yang berkenan.

Mungkin sebab masih baru.

Tips cari rumah sewa,

1) mula-mula cari kat Mudah.my. Walaupun Parklane OUG terletak di Kuala Lumpur, tetap juga ada yang salah iklan di Selangor. So cari juga di kawasan Selangor.

2) Cari bahagian Private yang lama-lama bagi yang salah lokasi seperti bahagian Selangor, sebab ada kemungkinan pemilik tersalah post di situ.

3) Dan ternyata ianya benar! Direct owner tersalah post di area Selangor. Unit Fasa 2 – warna Grey!

Saya cari rumah untuk abang saya, direct owner sewa RM1000 berbanding agen RM1100, tapi masa tuh RM1100 dah habis, yang ada RM1150 untuk partial furnished!. So jimat RM150 sebulan hehe..

Boleh bargain

Dapatkan kain pasang Daun Anzalna yang superb cantik sementara stok masih ada.. Gile ramai masuk order! Cepat!..

Koleksi Ariani Lebaran 2016

Benefit kalau direct owner senang nak bargain. Mula mula harga sewa RM1100 juga. Dalam iklan pon RM1100 tapi selepas di tawar dapat RM1000 termasuk parking kereta.

Partial Furnished ada aircond bilik utama dan medium, ada kerusi, ada water heater, ada kabinet dapur, dan ada induction cooker.

Selain tu kalau direct owner tak perlu stamp untuk agreement dan agreement tak ada charge. Macam agen kena charge RM300 untuk aggreement. Fuh!

Access card!

Yang best kat sini, 24 jam sekuriti. Nak naik floor pun kena touch access card. Access card hanya ada access untuk floor rumah kita je, tak boleh pergi floor lain yang ada rumah lain. Fasa 2 – Grey ada 32 tingkat dan rumah abang saya tingkat 29! hehe..

Apartment OUG Parklane Fasa 2 – Grey , tinggat 1 sampai 6 adalah parking, tingkat 7 ada swimming pool dan pengurusan, dan rumah dari tingkat 8 hingga 32.

Tapi disini tak ada Unifi lagi. Sob sob.. Kena tunggu ramai yang masuk rumah dan at least 80 % tenant apply, baru Telekom akan pasang Unifi!

Pemandangan dari Apartment Parklane OUG Fasa 2- Orange

Pemandangan dari Apartment Parklane OUG Fasa 2- Orange

Jadi, new year saya disini!. Hehe.. Senang la nanti kalau family nak datang bila abang dah ada rumah sendiri, tak perlu nak sewa homestay lagi. Lagipun my sister in law tengah pregnant sekarang. Huhu..

Nanti saya la kot jadi baby sitter. heh.

Rumah Taman Bukit Angkasa? Sayang nak tinggal!

 

#

About the author

5 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge

TENTANG NORFANIL

25. Pemegang Ijazah Sarjana Muda Perakaunan (Universiti Malaya).

Merupakan blogger sepenuh masa dan juga freelancer

Suka makan, suka tidur, suka travel dan suka aktiviti lasak. Tidak suka jatuh cinta!

Advertorial? Review? Jangan segan-segan hubungi saya. [su_button url="mailto:[email protected]" target="blank" background="#f899ce"]norfanil @ gmail.com[/su_button

MY fanpage

SUBSCRIBE

[mc4wp_form]

© 2015. Norfanil - Salute to Life. All Rights Reserved. Powered by NR Network