i & Lifestyle

Apa yang anda faham dalam Video Listen Listen Listen Listen

listen listen listen
Written by Norfanil

Anda pemilik Homestay atau Hotel? Ingin saya review Homestay atau Hotel Anda? Peluang kini dibuka! (KLIK)

Assalamualaikum…

 

Baru semalaman aku tak bukan internet, tak online facebook.. Tengok home facebook penuh dengan perkataan listen.. Korang tau ke apa dia yang berlaku sebenarnya? Ada video di rakam semasa Forum Suara Mahasiswa di UUM “Seriringkah Mahasiswa dan Politik”.. Video ni berdurasi 12 minit 19 saat .. Salah seorang moderati dalam forum ni adalah Sharifah Zohra khan.. Siapa dia? korang boleh klik di sini nak tau siapa Sharifah Zohra khan..  Seorang pelajar bernama BAWANI mengemukakan pendapat beliau mengenai Bersih, PTPTN, Yuran pendidikan dan sebagainya…

Sebelum apa apa..  meh kita tengok dulu video kat sini… Tajuk dia… Presiden SuaraWanita 1Malaysia memperbodohkan mahasiswa. Video Listen listen listen…

 Kalau anda tak paham jugak video ni… Boleh baca sedikit perumpamaan yang di buat di facebook… Kira nya ringkasan la dari video ni… Macam kelakar jugak la baca ringkasan perumpamaan kat bawah ni.. Ada pulak orang macam ni…

 

1. Ada orang datang ke rumah kamu, jual bedak. Kamu tanya dia balik, “Kenapa nak kena beli bedak ni, sedangkan saya ada pilihan bedak yang lagi baik?”

Kemudian, orang tu sindir dengan nada marah dan perli,

“Kalau tak suka dengan bedak ni, keluarlah dari rumah ni!”

Hah? Keluar dari rumah sendiri? Kamu rasa dia tiga suku ke tak?

Dapatkan kain pasang Daun Anzalna yang superb cantik sementara stok masih ada.. Gile ramai masuk order! Cepat!..

Koleksi Ariani Lebaran 2016

2. Ada orang datang ke universiti kamu, buat forum dan promosikan ideologi dan pemikiran dia. Alah, maksudnya dia paksa orang terima pendapat dia la. Misalnya, dia paksa seluruh pelajar universiti terima fakta kajian dia yang bertajuk, “Durian crepe adalah tak sedap langsung.”

Kamu sebagai pelajar, bangun dan tanya soalan. “Kenapa pula tak sedap, saya makan sedap je. Saya syorkan kalau nak sedap lagi, letak aiskrim atau tukar dengan inti cokelat ke blueberry ke….lagi….”

Tapi, belum sempat lagi kamu habiskan ayat, dia dah mencelah:

“Shut up. When I’m talking, u listen. Listen to me, listen to me, Listen to me, listen to me, Listen to me, listen to me, Listen to me, listen to me, Listen to me, listen to me, Listen to me, listen to me..” (direpeat sebanyak 99x)

“I kata durian crepe tak sedaplah, kau paham? Kau ni akal macam manusia, tapi fikir macam haiwan. Tengok, kau ni tak belajar pendidikan respect langsung. Aku kata tak sedap, kau respect je la. Banyak songeh tol. Bersyukurlah aku dah buat kajian ni..”

“Universiti ni jemput aku. Kalau tak suka dengan universiti ni, keluarlah dan masuk universiti lain!”

Sekarang, kamu sebagai pelajar dan dia orang luar datang ke universiti kamu. Dia suruh kamu keluar dari universiti sendiri?

Agak-agak, waras ke tak waras orang macam ni?

 

So apa pandangan korang pasal video ni? Ada ke yang berada di sana semasa forum ni dijalankan? Apa rasa korang semasa mendengar kata kata dari  Sharifah Zohra khan.. ? 

Apa yang anda faham dengan video Listen, Listen, Listen, Listen?.. trending di facebook ok! hahahahaha

#

About the author

1 Comment

Leave a Comment

CommentLuv badge

TENTANG NORFANIL

25. Pemegang Ijazah Sarjana Muda Perakaunan (Universiti Malaya).

Merupakan blogger sepenuh masa dan juga freelancer

Suka makan, suka tidur, suka travel dan suka aktiviti lasak. Tidak suka jatuh cinta!

Advertorial? Review? Jangan segan-segan hubungi saya. [su_button url="mailto:[email protected]" target="blank" background="#f899ce"]norfanil @ gmail.com[/su_button

MY fanpage

SUBSCRIBE

[mc4wp_form]

© 2015. Norfanil - Salute to Life. All Rights Reserved. Powered by NR Network