i & Lifestyle

Apa yang anda faham dalam Video Listen Listen Listen Listen

Written by Norfanil

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

Assalamualaikum…

 

Baru semalaman aku tak bukan internet, tak online facebook.. Tengok home facebook penuh dengan perkataan listen.. Korang tau ke apa dia yang berlaku sebenarnya? Ada video di rakam semasa Forum Suara Mahasiswa di UUM “Seriringkah Mahasiswa dan Politik”.. Video ni berdurasi 12 minit 19 saat .. Salah seorang moderati dalam forum ni adalah Sharifah Zohra khan.. Siapa dia? korang boleh klik di sini nak tau siapa Sharifah Zohra khan..  Seorang pelajar bernama BAWANI mengemukakan pendapat beliau mengenai Bersih, PTPTN, Yuran pendidikan dan sebagainya…

Sebelum apa apa..  meh kita tengok dulu video kat sini… Tajuk dia… Presiden SuaraWanita 1Malaysia memperbodohkan mahasiswa. Video Listen listen listen…

 Kalau anda tak paham jugak video ni… Boleh baca sedikit perumpamaan yang di buat di facebook… Kira nya ringkasan la dari video ni… Macam kelakar jugak la baca ringkasan perumpamaan kat bawah ni.. Ada pulak orang macam ni…

 

1. Ada orang datang ke rumah kamu, jual bedak. Kamu tanya dia balik, “Kenapa nak kena beli bedak ni, sedangkan saya ada pilihan bedak yang lagi baik?”

Kemudian, orang tu sindir dengan nada marah dan perli,

“Kalau tak suka dengan bedak ni, keluarlah dari rumah ni!”

Hah? Keluar dari rumah sendiri? Kamu rasa dia tiga suku ke tak?

2. Ada orang datang ke universiti kamu, buat forum dan promosikan ideologi dan pemikiran dia. Alah, maksudnya dia paksa orang terima pendapat dia la. Misalnya, dia paksa seluruh pelajar universiti terima fakta kajian dia yang bertajuk, “Durian crepe adalah tak sedap langsung.”

Kamu sebagai pelajar, bangun dan tanya soalan. “Kenapa pula tak sedap, saya makan sedap je. Saya syorkan kalau nak sedap lagi, letak aiskrim atau tukar dengan inti cokelat ke blueberry ke….lagi….”

Tapi, belum sempat lagi kamu habiskan ayat, dia dah mencelah:

“Shut up. When I’m talking, u listen. Listen to me, listen to me, Listen to me, listen to me, Listen to me, listen to me, Listen to me, listen to me, Listen to me, listen to me, Listen to me, listen to me..” (direpeat sebanyak 99x)

“I kata durian crepe tak sedaplah, kau paham? Kau ni akal macam manusia, tapi fikir macam haiwan. Tengok, kau ni tak belajar pendidikan respect langsung. Aku kata tak sedap, kau respect je la. Banyak songeh tol. Bersyukurlah aku dah buat kajian ni..”

“Universiti ni jemput aku. Kalau tak suka dengan universiti ni, keluarlah dan masuk universiti lain!”


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

Sekarang, kamu sebagai pelajar dan dia orang luar datang ke universiti kamu. Dia suruh kamu keluar dari universiti sendiri?

Agak-agak, waras ke tak waras orang macam ni?


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

 

So apa pandangan korang pasal video ni? Ada ke yang berada di sana semasa forum ni dijalankan? Apa rasa korang semasa mendengar kata kata dari  Sharifah Zohra khan.. ? 

Apa yang anda faham dengan video Listen, Listen, Listen, Listen?.. trending di facebook ok! hahahahaha

About the author

1 Comment

Leave a Comment

CommentLuv badge