i & Lifestyle

Amalina Che Bakri, ‘kecundang’ di negara orang..

Written by Norfanil

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

Dulu, Amalina Che Bakri, pernah menjadi kebanggaan kita semua kerana keputusan yang cemerlang 17A1 dalam SPM 2004.. Amalina Che Bakri akhirnya menerima penajaan dari Bank Negara untuk melanjutkan pelajaran di oversea..

Beberapa tahun selepas itu, timbul isu dimana Amalina Che Bakri gagal dalam peperiksaan di universiti. tetapi isu itu disangkal oleh salah seorang blogger yang menuntut satu universiti dengan Amalina.

Siapa sangka, hari ini, isu kedua muncul apabila ramai yang terkilan dengan perubahan penampilan Amalina Che Bakri yang dulunya bertudung, akhirnya tudung hilang entah kemana. Gambar yang ditemui di facebook Amalina Che Bakri, menampakkan beliau seakan-akan beyonce.

Perubahan ini menaikkan kemarahan ramai yang pernah satu ketika dahulu mengagumi dirinya yang meraih keputusan cemerlang dalam SPM..


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

Belajar di oversea, perlukan iman yang kuat… Agama tetap menjadi pegangan. Salah langkah begini la jadinya.. Kita hanya mampu berdoa untuk Amalina Che Bakri.


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

Wallahualam.. Kalau boleh, apa yang kita nantikan adalah mungkin kenalan Amalina boleh tampil memberi kenyataan…

Facebook Amalina Che Bakri telah  deactived! mungkin ramai yang menghantar Private Message terhadap Amalina untuk minta penjelasan..

About the author

17 Comments

  • culture shock la minah nih..bak kata ustaz azhar bijak IQ pun kalu bab2 agama fail mmg lebih boddow drpd lembu

  • kenapa sibuk nak aibkan org ni… xda keja lain ke?? dh hebat sgt ke, dh baik sgt ke korg sampai buat mcm ni.. kutukla puas2 korg kat situ… esok lusa anak korg plak kena baru tau.. suka sgt kutuk anak org.. tekena batang idung sendiri baru nak sedar…

  • ee penatlah tgk orang2 melayu ni dok heboh dia berubah berubah berubah.. AMALINA NI MEMG TAK PAKAI TUDUNG OKAY, TAKDE BERUBAH APENYE PUN.. nak kata pegi negara orang tk jaga iman blablabla, ingat kat malaysia tu elok sangat ke pelajar2? lagi teruk tau? at least amalina ni pandai gila, siap buat 2 degrees, kau ada? korg dok sibuk2 kata dia fail lah apa lah padahal dia tgh pergi mengajar english kat Tanzania and Zanzibar, kau ada buat? Jangan cerita lebih laa, please get your facts right, jangan jadi typical melayu. sekian

  • Anyway betul ke cultural shock? Kalau cultural shock .. org yg duduk kat Malaysia patutnya baik2 tapi rasanya luaran je kot. rasanya kes buang bayi kat malaysia lagi patut diperkatakan di mana salahnya. Hampir semuanya pun Melayu Islam.. sanggup tu bunuh anak sendiri. Belum lagi yg merempit or amik dadah…Banyak sgt kes melibatkan org Melayu dlm Malaysia.. Mungkin there is no culture to begin with .. Nak kata x cukup agama .. subjek agama wajib.. kadang2 masuk sekolah agama..
    Adakah sebab ustazah asyik anti budak x pakai tudung sampai lupa nak ajar the real beauty of islam .. Adakah sebab ustazah asyik sibok suruh betulkan tangan/kaki yg x betul masa solat sampai lupa nak ajar apa makna solat.. Adakah ustazah asyik make sure semua hafalan betul sampai budak main baca al quran x tau maksud? Adakah suka sgt tuding jari cakap org bodoh mcm lembu sampai lupa nak baiki diri sendiri?
    Jadi pandai x salah .. Allah kasik kita akal utk berpikir. Al quran suruh kita pikir.. Tapi bukan pikir nak hentam org tapi pikir mcm mana nak jadik hamba allah yg lebih baik.. Pikir mcm mana nak menolong org utk jadi yg lebih baik..