Assalamualaikum..

Disebalik gembira rumah dah ada unifi, ada dugaan datang menimpak.. Syok sangat nak moto balik kelas..tak sedar ada kereta nak masuk simpang ke bukit angkasa selepas trafik light.. Kereta tuh nak masuk parking, sungguh tak perasaan dia nya signal.. Akhir nya, aku yang di langgar.. jatuh ke tempat parking kereta.. Salah aku? mungkin? sebab tak nampak signal dia.. lagipon baru je ada parking tepi jalan tuh, so tak terfikir kereta dari kanan nak masuk kiri untuk parking selepas uturn di trafik ligh tuh.. Ingat dia nak gi straight.. hmm..

Terasa bergegar kepala.. Moto jatuh, aku jatuh sebelah kanan.. Yang aku sedar, side mirror sebelah kanan pecah.. bunyi berderai.. Tiba tiba ada orang datang angkat moto, dan tanya ok tak..

Alhamdulillah.. takde kritikal sangat.. cuma bahu sakit rasa terhempap..dan kepala pening sikit.. Terus aku pergi bawak motor ke bengkel Blok 20 yang abg aku selalu tukar minyak hitam.. Pomen cakap…handle moto awak dah senget dan besi break makin dekat .. aku suh dia betul kan besi break ngan tukar side mirror je.. handle moto aku tak berani nak buat sebelum along aku tengok motor tuh..

Tengah tengah dia buat, dia tanya, awak dah pergi klinik? aku memang taknak pergi.. tapi aku cakap belum pergi. Then dia suruh aku pergi klinik cek takut nanti malam badan lenguh lenguh.. pergi la Klinik..just dapat ubat tahan sakit.. bahu tak de masalah.. cuma hentaman tuh je buat rasa sakit…

#mati sebelum taubat.. takut… tak expect akan mati awal.. tapi Allah dah tetapkan bila kita mati. cuma kita kena bersedia setiap masa..

kemalanganIMG_20130321_154234

Tak tau mana datang ni.. tapi rasa sakit.. jatuh saham…

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge