Assalamualaikum..

Aku Yang Dulu Bukanlah Yang Sekarang.. Kalau korang nak tau ini adalah lagi. Lagu dari seorang budak yang susah, dan dia hasilkan lagu ni menceritakan impian dia... Sebab tuh tajuk dia Aku yang dulu, bukanlah yang sekarang.. Dan video tuh di upload oleh someone di Youtube... Disebabkan kuasa Youtube, video adik Tegar ni menyanyi sambil bermain gitar menjadi viral...

tegar aku yang dulu

Lagu ni sangat memberi motivasi pada kita kalau tengok pada lirik dia.. Budak kecik boleh hasilkan lagu yang berfikiran positif.. dia tak tengok kekurangan dia dalam kehidupan untuk dibuat lagu.. Malah, cerita dalam lagu ni mengenai seorang budak yang mencari duit untuk  biaya persekolah...

 

Aku Yang Dulu – Tegar

Aku yang dulu bukanlah yang sekarang
Dulu ditendang sekarang ku disayang
Dulu dulu dulu ku menderita
Sekarang aku bahagia

Cita cita ku menjadi orang kaya
Dulu ku susah sekarang alhamdulillah
Bersyukurlah pada yang maha kuasa
Memberi jalan untuku semua

Hidupku dulunya seorang pengamen
Pulang malam selalu bawa uang recehan
Mengejar cita cita paling mulia
Membantu keluarga dirumah

Sekolah dulu ku gak punya biaya
Terpaksa kuharus mencari nafkah
Tetapi aku tak berputus asa
Pasti yang kuasa memberi jalannya

 

Kan? Bagus lagu ni.. Bagi semangat kat diri dia.. tapi bukan diri dia je.. Untuk adik adik yang rasa benda sama boleh paham situasi Tegar.. Bertapa kuatnya dia..

Tapi sekarang Tegar dah femes dah.. Dah jadi penyanyi.. Alhamdulillah.. Niat dia untuk bantu keluarga tercapai..

Jom layan lagu Aku yang dulu bukanlah yang sekarang.. dari Tegar..

Versi Original.. Belum jadi penyanyi (panjang)

Versi selepas jadi penyanyi (dipendekkan seperti dalam lirik)

 Dan ni cover version dari Wani.

Penyanyi Utube.. Suka suara dia.. Baru Umur 16 tahun..

Layan!!!!...

This Post Has 19 Comments

  1. dia sekarang dah 12 atau 13 dah umur nya.. artis kanak2 paling top kat indon skrg
    BeritaKaki recently posted..Biodata Penuh Eina AzmanMy Profile

    1. kita kat malaysia artis kanak kanak kejap je popular.. standard laaa..

    1. ic.. baru tahu.. hehee…
      betul simple dan penuh bermakna..

    1. sekarang orang yang buat cover lagi sedap dari originall..

  2. alhamdulillah…

    rezeki tu dtg dri Allah s.w.t…

    sedap suara bdak nie…

  3. wah muda2 sudah ada bakat..bukan dulu skrg mmg dia barubah menjaid yg lebih baik..
    suri recently posted..Ouch! SakitlahMy Profile

    1. yerp.. dalam ramai ramai penyanyi jalanan, Tegar dikatakan paling berbakat di Kota Subang indonesia..

  4. Kepayahan hidup begini memberi motivasi untuk mencapai apa yang dihajati. Bukannya dengan memlakukan perkara yang negatif spt kebanyakkan anak muda kita sekarang ni.
    sensasi2020 recently posted..Aku Yang Dulu Bukanlah Yang SekarangMy Profile

  5. Tegar memang seoarang yang susah dan cita-citanya memang luar biasa namun erti kepayahan hidup membolehkan hajatnya tercapai. Ini perlu diterapkan kepada anak-anak kita agar sentiasa berusaha pasti ada jalannya.
    sensasi2020 recently posted..Aku Yang Dulu Bukanlah Yang SekarangMy Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge

Close Menu
×
×

Cart