i & Gajet

AES Detector Applikasi terbaik untuk pengguna Android

541252_3843152251686_2014752290_n
Written by Norfanil

Anda pemilik Homestay atau Hotel? Ingin saya review Homestay atau Hotel Anda? Peluang kini dibuka! (KLIK)

Assalamualaikum..

 

Ingat lagi entry di saman oleh AES sebulan yang lepas? Semakin hari kita semakin berhati hati di jalan raya..  atas sebab Speed Trap Kamera AES..  Walaupun lokasi kamera AES dah kita ketahui, tapi takkan kita nak rujuk setiap masa di kertas atau di handphone.. ye dak? Tapi bila di fikirkan balik, bila ada software applikasi untuk android dan iOS,  kelajuan kembali pada tahap asal seperti tiada kamera AES pun dipasang.. Bagus juga mereka yang buat applikasi ini, sangat membantu..

 

Untuk pengguna android, ada dua applikasi Andorid yang boleh di gunakan.. anda boleh download dan install AES detector atau AES Detector with Maps.. Apa beza kedua dua ni? Ok,.. AES detector hanya applikasi melalui penerangan .. Sekiranya ada Kamera AES dikesan dalam jarak 1000m dia akan senaraikan..

 

Tapi untuk AES detector with maps, maps yang dipasang adalah dari google maps.. So anda kena ada internet connection untuk menggunakan applikasi ini.. Kalau pengguna MIFI yes, atau MIFI P1 dan seangkatan dengannya, sesuai la guna applikas ini.. Yang best dengan AES detector with maps ni dia kesan dalam jarak 1500m.. lagi jauh berbanding AES detector..  Selain tu, dia ada symbol kamera di peta jika dia kesan kamera AES dan turut sama ada sound alert.. 

Dapatkan kain pasang Daun Anzalna yang superb cantik sementara stok masih ada.. Gile ramai masuk order! Cepat!..

Koleksi Ariani Lebaran 2016

 

So untuk traveller dan pemandu yang suka pada kelajuan, boleh la menggunakan applikasi tersebut untuk mengurangkan di saman kamera AES.. hehe.. good luck..!!

Handset atas : Applikasi Android AES Detector

Handset bawah : Applikasi ANdroid AES Detector with MAPS..

Ujian keatas kedua dua applikasi ni.. kata driver aka my bro, applikasi AES detector with maps lagi tepat sebab dia ada gambar camera, so kita boleh tengak jarak kita dengan kamera tuh…

#

About the author

3 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge

TENTANG NORFANIL

25. Pemegang Ijazah Sarjana Muda Perakaunan (Universiti Malaya).

Merupakan blogger sepenuh masa dan juga freelancer

Suka makan, suka tidur, suka travel dan suka aktiviti lasak. Tidak suka jatuh cinta!

Advertorial? Review? Jangan segan-segan hubungi saya. [su_button url="mailto:[email protected]" target="blank" background="#f899ce"]norfanil @ gmail.com[/su_button

MY fanpage

SUBSCRIBE

[mc4wp_form]

© 2015. Norfanil - Salute to Life. All Rights Reserved. Powered by NR Network