Assalamualaikum..

 

Ingat lagi entry di saman oleh AES sebulan yang lepas? Semakin hari kita semakin berhati hati di jalan raya..  atas sebab Speed Trap Kamera AES..  Walaupun lokasi kamera AES dah kita ketahui, tapi takkan kita nak rujuk setiap masa di kertas atau di handphone.. ye dak? Tapi bila di fikirkan balik, bila ada software applikasi untuk android dan iOS,  kelajuan kembali pada tahap asal seperti tiada kamera AES pun dipasang.. Bagus juga mereka yang buat applikasi ini, sangat membantu..

 

Untuk pengguna android, ada dua applikasi Andorid yang boleh di gunakan.. anda boleh download dan install AES detector atau AES Detector with Maps.. Apa beza kedua dua ni? Ok,.. AES detector hanya applikasi melalui penerangan .. Sekiranya ada Kamera AES dikesan dalam jarak 1000m dia akan senaraikan..

 

Tapi untuk AES detector with maps, maps yang dipasang adalah dari google maps.. So anda kena ada internet connection untuk menggunakan applikasi ini.. Kalau pengguna MIFI yes, atau MIFI P1 dan seangkatan dengannya, sesuai la guna applikas ini.. Yang best dengan AES detector with maps ni dia kesan dalam jarak 1500m.. lagi jauh berbanding AES detector..  Selain tu, dia ada symbol kamera di peta jika dia kesan kamera AES dan turut sama ada sound alert.. 

 

So untuk traveller dan pemandu yang suka pada kelajuan, boleh la menggunakan applikasi tersebut untuk mengurangkan di saman kamera AES.. hehe.. good luck..!!

Handset atas : Applikasi Android AES Detector

Handset bawah : Applikasi ANdroid AES Detector with MAPS..

Ujian keatas kedua dua applikasi ni.. kata driver aka my bro, applikasi AES detector with maps lagi tepat sebab dia ada gambar camera, so kita boleh tengak jarak kita dengan kamera tuh…

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge