i & Lifestyle

Aci redah malam minggu..

Written by Norfanil

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

Hai.. Assalamualaikum.. Bermula nya cuti sekolah selama dua minggu bagi adik adik yang bersekolah.. apa lagi??? hurey laaa.. huhuhu..

Time cuti sekolah ni ramai yang balik rumah.. yang duk kat sekolah asrama penuh campur campur lagi pelajar U yang tengah study week untuk exam..


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

Aku pun sekarang ada kat hometown.. balik bertemu ibu bapa tercinta nak amik berkat exam.. huhhu..

Al-kisah semalam aku main aci redah kat stesen putra, almaklum la, balik mengejut.. hari jumaat petang baru decide nak balik,.. nak beli tiket awal, memang tak la sebab jauh dengan Stesen Putra..

Dengan novel novel yang aku bawak balik, buku dan laptop, aku main aci redah.. Pergi kaunter tiket, “kak, tiket balik ganu malam ni ada?”.. “dah habis dik..”… dangggggg… tengok kaunter dari kiri ke kanan, semua tulis dah habis.. aduyai..

Lepas abis sampai hujung kaunter, patah balik, tiba tiba ada abg tuh tanya “ dik nak gi mana? dah ada tiket?” “xda agi bang, nak balik ganu”.. oo..

“Adik tunggu sini, kita cari bus tambahan..” tup tup..dia gi deal, tapi aku pelik sebab dia ambik tiket orang lain..deal deal deal..so dapat tiket.. terpikir “abis abang tuh nak balik camno tiket takdok..”.. ke abang yg deal ngan aku ni ulat tiket? tapi dia pakai baju company..


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

Tapi last last aku lega, abang yang kenA amik tiket tuh dia naik bas..so xde la aku risau dia takde tiket, dan takleh naik bas.. huh..mujur ada geng masa tuh..nak balik ganu jugak, dapat tiket yang sama..

Bape hinggit? RM50 yoooo..dari RM40.. tapi aku tak kisah, janji boleh balik..bas tambahan pulak bas double decker, mujur selesa, kalau bas buruk, risau aku rosak tengah jalan..huhu..

#mujur tak kene tipu ngan ulat tiket.. so orang yang pakai baju rasmi company sangat boleh dipercayai.. kalau apa apa , kene tipu ke boleh terus deal ke kaunter..serang terus!..

About the author

Leave a Comment

CommentLuv badge