i & Blog

8Share Penipu?

Written by Norfanil

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

Assalamualaikum… Dah ramai sekarang buat duit online, ada yang melalui blog, ada yang melalui affiliate, ada yang buat dropship, dan jualan online.. Macam macam..

Sekarang social media lah menjadi punca pendapat mereka ni,..Dulu ada Says, Churp churp dan yang terbaru ada 8Share... Betul ke 8share penipu?  haaaaaa

Ok .. sebenarnya boleh di katakan ramai yang tak percaya dengan buat duit online tapi tanpa mengeluarkan satu sen pun duit sebagai modal.. Itu yang buat orang tak percaya dengan 8Share.. Dan saya pada mulanya pun terfikir.. Apa 8share ni? Macam mana nak buat duit?? Sebab, sebelum ni income saya Rm4.80 tak bergerak gerak sedangkan saya share link, dan saya buat shorten link untuk tengok berapa orang klik.. Tapi income tak bergerak..

Seleaps tuh nampak status dari beberapa orang bercakap mengenai 8share.. Saya tanya kenapa saya punya income 8share tak naik naik.. 8share pilih kasih ke?? ke memang 8share ni penipu? sebab orang lain punya status, kejap kejap dah cash out.. Orang tuh popular pulak tuh.. Mana tak sakit hati kita kan…

Tapi rupa rupanya saya tak betul betul faham dengan 8share ni.. So saya mula explore apa yang ada dalam 8share sebelum tidur.. Rupa rupanya …….. ada benda yang tertinggal … Beberapa fakta yang saya perlu tahu mengenai 8share sebelum membuat share di facebook, twitter atau media social yang lain… Dan apa yang berlaku kat saya adalah:


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

Saya tak Faham:  Setiap IKLAN 8share ada LIMIT max income..

Sebagai contoh, tengok iklan di bawah ini…  Ini iklan Cinta 20 sen.. Sebelum ni banyak kali saya iklankan link Cinta 20 sen..tanpa sedar sebenarnya memang saya takkan dapat apa apa dari iklan ini selain RM 0.20 sahaja.. Sebab apa? Sebabnya limit maximum anda boleh jana duit dari iklan Cinta 20 sen adalah hanya RM0.20 sen.. tidak lebih dari itu..  share lah banyak kali pun memang takkan dapat dah.. dan tetap income tak bergerak…


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

jana duit dengan 8share

Tengok contoh kedua.. Iklan Anugerah Lawak… kalau tengok RM10 Rewards For You.. dan setiap click akan dapat Rm 0.20 sahaja… tapi anda boleh dapat maximum RM10 dengan iklan ini… dan saya sudah jana RM 6.20 setakat ini dimana iklan yang di SHARE telah di click sebanyak 31 kali oleh orang yang berbeza (Unique visits).. Tengok gambar di bawah..

jana duit dengan 8share 2

Ok.. dah habis dah part pertama … konklusinya??? 8Share bukan penipu, tapi anda yang tak tahu macam mana nak guna 8Share…ok!.. tunggu entry seterusnya cash out 8share dari saya.. Tapi saya suka kumpul dulu, bila dah terdesak baru cash out..So mungkin lama sikit lah kot entry pendapatan 8share..  tungggguuuuuuuu

Siapa yang tak join lagi boleh DAFTAR DI SINI..

About the author

Norfanil

Penulis berkecimpung dalam dunia blogging bermula tahun 2008 sehingga sekarang. Ingin beriklan, review produk, makanan atau travel? boleh hubungi terus norfanil@gmail.com...

28 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge