Assalamualaikum… Dah ramai sekarang buat duit online, ada yang melalui blog, ada yang melalui affiliate, ada yang buat dropship, dan jualan online.. Macam macam..

Sekarang social media lah menjadi punca pendapat mereka ni,..Dulu ada Says, Churp churp dan yang terbaru ada 8Share... Betul ke 8share penipu?  haaaaaa

Ok .. sebenarnya boleh di katakan ramai yang tak percaya dengan buat duit online tapi tanpa mengeluarkan satu sen pun duit sebagai modal.. Itu yang buat orang tak percaya dengan 8Share.. Dan saya pada mulanya pun terfikir.. Apa 8share ni? Macam mana nak buat duit?? Sebab, sebelum ni income saya Rm4.80 tak bergerak gerak sedangkan saya share link, dan saya buat shorten link untuk tengok berapa orang klik.. Tapi income tak bergerak..

Seleaps tuh nampak status dari beberapa orang bercakap mengenai 8share.. Saya tanya kenapa saya punya income 8share tak naik naik.. 8share pilih kasih ke?? ke memang 8share ni penipu? sebab orang lain punya status, kejap kejap dah cash out.. Orang tuh popular pulak tuh.. Mana tak sakit hati kita kan…

Tapi rupa rupanya saya tak betul betul faham dengan 8share ni.. So saya mula explore apa yang ada dalam 8share sebelum tidur.. Rupa rupanya …….. ada benda yang tertinggal … Beberapa fakta yang saya perlu tahu mengenai 8share sebelum membuat share di facebook, twitter atau media social yang lain… Dan apa yang berlaku kat saya adalah:

Saya tak Faham:  Setiap IKLAN 8share ada LIMIT max income..

Sebagai contoh, tengok iklan di bawah ini…  Ini iklan Cinta 20 sen.. Sebelum ni banyak kali saya iklankan link Cinta 20 sen..tanpa sedar sebenarnya memang saya takkan dapat apa apa dari iklan ini selain RM 0.20 sahaja.. Sebab apa? Sebabnya limit maximum anda boleh jana duit dari iklan Cinta 20 sen adalah hanya RM0.20 sen.. tidak lebih dari itu..  share lah banyak kali pun memang takkan dapat dah.. dan tetap income tak bergerak…

jana duit dengan 8share

Tengok contoh kedua.. Iklan Anugerah Lawak… kalau tengok RM10 Rewards For You.. dan setiap click akan dapat Rm 0.20 sahaja… tapi anda boleh dapat maximum RM10 dengan iklan ini… dan saya sudah jana RM 6.20 setakat ini dimana iklan yang di SHARE telah di click sebanyak 31 kali oleh orang yang berbeza (Unique visits).. Tengok gambar di bawah..

jana duit dengan 8share 2

Ok.. dah habis dah part pertama … konklusinya??? 8Share bukan penipu, tapi anda yang tak tahu macam mana nak guna 8Share…ok!.. tunggu entry seterusnya cash out 8share dari saya.. Tapi saya suka kumpul dulu, bila dah terdesak baru cash out..So mungkin lama sikit lah kot entry pendapatan 8share..  tungggguuuuuuuu

Siapa yang tak join lagi boleh DAFTAR DI SINI..

29 COMMENTS

  1. kadang2 kalau dia mention rm10 pun belum tentu boleh dapat maximum rm10..depend sape cepat dia dapat jugak..kalau campaign achieve target awal..dapat setakat mana yang kita mampu capai je..saya pernah beberapa kali jadi macam tu..biasanya campaign yang rm10..hoho
    hafizrahim recently posted..Punca Samsung Galaxy S3 RosakMy Profile

  2. kena ingat..kita dapat earning tu dari unique pervisit..
    so,jangan hairan la kalau korang suruh kawan2 tolong klik tpi earning tak naik.. dh dia gitau per UV(unique visitor)..bukan per V(visitor)..
    betul tak? hehe
    jemput singgah blog under proses nie 🙂

      • sy dah guna selama 1 bulan. pada mulanya tak tau mcm mana nak naikkan jumlah duit tu (Unique visits) last sekali saya dapat idea dengan membuat blog sy sendiri dan post sesuatu yang menarik perhatian pengunjung blog saya dimana saya meletakkan password setiap kali org mahu lihat post / gambar2 dalam blog saya. memandangkan ramai yang view blog saya dari luar negara jadi memudahkan saya untuk mendapatkan orang yang berbeza (Unique visits). jika pengunjung blog saya mahu melihat post sy beliau perlu klik link yang sy kasi untuk mendapatkan clue password didalam iklan dari 8share. sofar saya boleh dapat rm10-15 dalam 1 hari melalui link/iklan yang berbeza… tapi saya kene rajin update link yang baru jika link iklan telah tamat tempoh atau telah mencapai rm10

  3. salam,,saya juga ikutan 8share , tapi 8share indonesia,,saya cari2 di google katanya 8share scam atau penipu,banyak yang mengeluh belum dibayar selama 5 bulan , saya jadi berhenti sekarang,walaupun tanpa invest tp bisa merugikan waktu kita ,, mending ikutan bisnis PTC ( Paid to click ) setiap kita klik iklan di bayar ,saya percaya PTC Neobux no scam , soalnya saya udah 10 kali Cash out ,, kalau misalkan kurang penjelasan bisa cari GOOGLE atau FORUM NEOBUX ,, oke kalo mau daftar http://www.neobux.com/?r=ilhamalakbar

  4. Emg penipu , tmn w suruh buka pke hp dia .. jlas beda ip .. dan masih seger sharean masih berlaku .. tetapi tetap ga bertambah .. jelas kecewa .. niat mau share ini biar ga ada korban lagi .. cukup saya yg merasakan

  5. As Salam.
    Nk tanya skit…
    Sebab apa bila saya signin keluar seperti dibawah…
    Nak buat macam mana dan apa masalahnya..
    Sy baru nk belajar 8 share..

    We’re sorry, but something went wrong.

    We track these errors automatically, but if the problem persists feel free to contact us. In the meantime, try refreshing.

    Sorry for any inconvenience.

    • Setiap ads tu ade limit die ade bgth.

      Your rewards for sharing this Special $
      Earn up to RMxx
      when 50 of your friends visit your link.
      That’s RM0.xx for each visit!

      Lagi.. ade condition.. depend on, mcm sy kne

      Share it with your friends
      You will only be rewarded for visits from friends who click on your link from the share buttons you see below
      Twitter or Google+

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge