i & Blog

8Share Penipu?

Written by Norfanil

Anda pemilik Homestay atau Hotel? Ingin saya review Homestay atau Hotel Anda? Peluang kini dibuka! (KLIK)

Assalamualaikum… Dah ramai sekarang buat duit online, ada yang melalui blog, ada yang melalui affiliate, ada yang buat dropship, dan jualan online.. Macam macam..

Sekarang social media lah menjadi punca pendapat mereka ni,..Dulu ada Says, Churp churp dan yang terbaru ada 8Share... Betul ke 8share penipu?  haaaaaa

Ok .. sebenarnya boleh di katakan ramai yang tak percaya dengan buat duit online tapi tanpa mengeluarkan satu sen pun duit sebagai modal.. Itu yang buat orang tak percaya dengan 8Share.. Dan saya pada mulanya pun terfikir.. Apa 8share ni? Macam mana nak buat duit?? Sebab, sebelum ni income saya Rm4.80 tak bergerak gerak sedangkan saya share link, dan saya buat shorten link untuk tengok berapa orang klik.. Tapi income tak bergerak..

Seleaps tuh nampak status dari beberapa orang bercakap mengenai 8share.. Saya tanya kenapa saya punya income 8share tak naik naik.. 8share pilih kasih ke?? ke memang 8share ni penipu? sebab orang lain punya status, kejap kejap dah cash out.. Orang tuh popular pulak tuh.. Mana tak sakit hati kita kan…

Tapi rupa rupanya saya tak betul betul faham dengan 8share ni.. So saya mula explore apa yang ada dalam 8share sebelum tidur.. Rupa rupanya …….. ada benda yang tertinggal … Beberapa fakta yang saya perlu tahu mengenai 8share sebelum membuat share di facebook, twitter atau media social yang lain… Dan apa yang berlaku kat saya adalah:

Saya tak Faham:  Setiap IKLAN 8share ada LIMIT max income..

Sebagai contoh, tengok iklan di bawah ini…  Ini iklan Cinta 20 sen.. Sebelum ni banyak kali saya iklankan link Cinta 20 sen..tanpa sedar sebenarnya memang saya takkan dapat apa apa dari iklan ini selain RM 0.20 sahaja.. Sebab apa? Sebabnya limit maximum anda boleh jana duit dari iklan Cinta 20 sen adalah hanya RM0.20 sen.. tidak lebih dari itu..  share lah banyak kali pun memang takkan dapat dah.. dan tetap income tak bergerak…

Dapatkan kain pasang Daun Anzalna yang superb cantik sementara stok masih ada.. Gile ramai masuk order! Cepat!..

Koleksi Ariani Lebaran 2016

jana duit dengan 8share

Tengok contoh kedua.. Iklan Anugerah Lawak… kalau tengok RM10 Rewards For You.. dan setiap click akan dapat Rm 0.20 sahaja… tapi anda boleh dapat maximum RM10 dengan iklan ini… dan saya sudah jana RM 6.20 setakat ini dimana iklan yang di SHARE telah di click sebanyak 31 kali oleh orang yang berbeza (Unique visits).. Tengok gambar di bawah..

jana duit dengan 8share 2

Ok.. dah habis dah part pertama … konklusinya??? 8Share bukan penipu, tapi anda yang tak tahu macam mana nak guna 8Share…ok!.. tunggu entry seterusnya cash out 8share dari saya.. Tapi saya suka kumpul dulu, bila dah terdesak baru cash out..So mungkin lama sikit lah kot entry pendapatan 8share..  tungggguuuuuuuu

Siapa yang tak join lagi boleh DAFTAR DI SINI..

#

About the author

26 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge

TENTANG NORFANIL

25. Pemegang Ijazah Sarjana Muda Perakaunan (Universiti Malaya).

Merupakan blogger sepenuh masa dan juga freelancer

Suka makan, suka tidur, suka travel dan suka aktiviti lasak. Tidak suka jatuh cinta!

Advertorial? Review? Jangan segan-segan hubungi saya. [su_button url="mailto:[email protected]" target="blank" background="#f899ce"]norfanil @ gmail.com[/su_button

MY fanpage

SUBSCRIBE

[mc4wp_form]

© 2015. Norfanil - Salute to Life. All Rights Reserved. Powered by NR Network