i & Lifestyle

5 Sebab Kenapa Korban di Kemboja dengan e-Qurban

5 Sebab Kenapa Korban di Kemboja dengan e-Qurban 3
Written by Norfanil

Hi,

Sebelum ni saya ada kongsi mengenai Tempahan Lembu Korban  online. Maklumat mengenai korban online dengan e-Qurban, harga tempahan lembu korban, dan juga cara membuat tempahan lembu korban online.

Kali ni saya nak kongsi kenapa anda perlu membuat tempahan lembu dan kambing online di Kemboja.

5 Sebab kenapa perlu lakukan korban dengan E-Qurban.

1- Mudah dan cepat

Melakukan ibadah korban dengan e-Qurban sangat mudah dan cepat. Anda tak perlu kesana-kemari untuk melakukan ibadah korban atau mencari pejabat korban di sekitar kawasan anda.

Sekarang semuanya ada di hujung jari  iaitu di internet. Hanya menggunakan smartphone, anda boleh membuat tempahan online di e-Qurban.

2- Maklumat yang lengkap

Di laman web e-Qurban ada tersedia bahagian “berita” untuk rujukan anda. Segala keraguan  mengenai e-qurban tersedia di sana. Sebagai contoh :

  • Mengapa harga lembu dan kambing korban meningkat tahun ini?
  • Bagaimana e-Qurban membuat pengagihan daging korban?

3- Kepercayaan dan bukti ibadah korban anda.

Ini yang penting bagi anda yang ingin melakukan ibadah korban secara online. Ada yang meragui ibadah korban secara online kerana terlampau banyak kes penipuan online berlaku sekarang.

Tapi untuk e-Qurban yang telah menapak selama 3 tahun iaitu bermula pada tahun 2012, sudah seramai 722 orang rakan niaga online di seluruh Malaysia.

Sebagai bukti, anda taip sahaja e-Qurban di google, pasti anda akan temui rakan-rakan niaga e-qurban.

Selain itu anda boleh lihat bukti sijil yang diterima oleh peserta yang menyertai e-qurban selama 2 tahun kebelakangan ini disini. Memang tak perlu diragui lagi.

4. Pelbagai pilihan

Ada 5 pilihan yang anda boleh pilih untuk lakukan ibadah korban di e-Qurban.

  • Melakukan ibadah korban untuk sebahagian lembu sahaja
  • Melakukan ibadah korban untuk seekor lembu
  • Melakukan ibadah korban untuk seekor kambing
  • Melakukan ibadah korban untuk seekor kambing Mekah
  • Melakukan ibadah korban untuk seekor kambing Indonesia

5. Kenapa perlu lakukan korban di Kemboja?

Saya tahu ramai yang bertanya-tanya akan hal ini. Kenapa perlu lakukan ibadah korban di Kemboja seperti tertera di e-Qurban sebagai peneraju Korban dan Aqiqah di Kemboja. Kenapa tidak dilakukan korban di negara lain?

Tuan Amir pemilik Denaihati pernah ke Kemboja untuk menyaksikan sendiri gaya kehidupan penduduk disana. Menurut beliau, rakyat kemboja hanya mendapat sajian makanan daging setahun sekali iaitu semasa Hari Raya Aidiladha (Korban).

Betapa susahnya kehidupan mereka. Mendapat makanan daging ibarat  mendapat emas yang sangat berharga nilainya. Anda boleh baca kisah lanjut yang diceritakan sendiri oleh Tuan Amir disini.

5 Sebab Kenapa Korban di Kemboja dengan e-Qurban 2 5 Sebab Kenapa Korban di Kemboja dengan e-Qurban

Tak salah untuk kita membantu secara tidak langsung mereka yang berada di Kemboja dengan melakukan ibadah korban di Kemboja. Kita disini hari-hari makan daging. Tidak perlu bersusah payah seperti mereka di sana. Ini lah peluang kita untuk membantu adik-adik ini.

Untuk anda yang ingin melakukan ibadah korban, boleh terus klik gambar di bawah.

Untuk peringatan : Tarikh tutup tempahan korban di e-Qurban tahun 2014 adalah
30 September 2014. 

tempahan lembu korban 2014 sekarang

Artikel ini ditulis dengan kerjasama e-Qurban, Shakiddo, dan Denaihati.
3 Foto kredit : e-Qurban.


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

About the author

Leave a Comment

CommentLuv badge