i & Lifestyle

5 Hadiah Sesuai Untuk Konvokesyen! Hadiah Konvokesyen

5 hadiah untuk konvokesyen rakan
Written by Norfanil

Anda pemilik Homestay atau Hotel? Ingin saya review Homestay atau Hotel Anda? Peluang kini dibuka! (KLIK)

Hi,

Memandangkan sekarang adalah musim konvokesyen, dan saya pun akan konvo tak lama lagi, ni saya kongsikan beberapa jenis hadiah konvokesyen yang sesuai untuk lelaki dan perempuan.

Banyak hadiah konvokesyen yang boleh diberikan bagi meraikan kawan-kawan pada hari graduasi di Universiti.

10 Hadiah Untuk Konvokesyen

1- Bunga

Bunga adalah hadiah paling HOT pada hari konvokesyen dan paling banyak dijual di Karnival Konvokesyen. Tak usah cakap, kebanyakkan booth jual bunga. Harga pon boleh tahan. Boleh mencecah RM100 untuk satu bouquet bunga. Ada yang plastik ada yang segar.

5 hadiah untuk konvokesyen rakan 3

Foto kredit shopmall2u.com

2- Teddy Bear

Perempuan suka la kalau bagi teddy bear. Tapi lelaki pon ada yang suka. Heh. Teddy bear menjadi barangan kedua popular selepas bunga. Tak sah kalau tak ada teddy bear bersama topi konvokesyen. Tak kira la size apa pun. Yang kecil boleh gantung di kunci ataupun di dinding, yang besar boleh buat peluk.

5 hadiah untuk konvokesyen rakan 2

WishList 3 tahun lepas. I wish he give me this. Tapi takkan kesampaian

3- Coklat

Ferrero Rocher merupakan salah satu coklat yang paling popular untuk dijadikan hadiah konvokesyen. Ada orang lebih suka diberi makanan berbanding dengan bunga. Bunga cukup tempoh akan layu. Kalau coklat, kenyang perut makan. hehe..

Dapatkan kain pasang Daun Anzalna yang superb cantik sementara stok masih ada.. Gile ramai masuk order! Cepat!..

Koleksi Ariani Lebaran 2016
5 hadiah untuk konvokesyen 4

Foto kredit www.rochercreations.com

4- Duit

Ha… kalau payah sangat bagi duit je senang. Kalau dah bunga tuh harga RM50, kalau bagi duit lagi baik. Kalau 4 orang tak beli bunga dan hanya bagi duit dah RM200.. haha.. Amacam, bijak tak pau orang? hahaha..

5- Ikut Barangan WishList

Kalau dah tak ada idea nak beli apa untuk kawan tuh, try la usha tanya dia nak apa. Macam aku, ini wishlist aku. Kepada yang berkenaan sila take note! Haha.

  • Harddisk 1TB
  • Jam tangan (dah dapat dari IceWatch)
  • Travel Beg
  • Bagi duit la senang! hahahah.

Pesanan seirus:

Untuk rakan-rakan yang nak bagi hadiah untuk konvokesyen aku, SILA JANGAN BAGI BUNGA! Bunga hanya dari family je. Sebab aku tahu beli bunga takkan kemana. Lagipun aku konvo sekali dengan abang sulung aku dalam satu sesi yang sama!.

Aku pasti dia pun akan dapat bunga dari family dan juga wife dia. Termasuk la aku, so kat situ dah banyak bunga. Penuh kereta nanti dan last-last dibiarkan layu sehingga ke Terengganu dan terus masuk tong sampah! Jadi elakkan pembaziran ok!

Untuk rakan-rakan jangan beli bunga untuk aku. Sila beli benda lain. Coklat pon jadi la.. ;P.

#

About the author

4 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge

TENTANG NORFANIL

25. Pemegang Ijazah Sarjana Muda Perakaunan (Universiti Malaya).

Merupakan blogger sepenuh masa dan juga freelancer

Suka makan, suka tidur, suka travel dan suka aktiviti lasak. Tidak suka jatuh cinta!

Advertorial? Review? Jangan segan-segan hubungi saya. [su_button url="mailto:[email protected]" target="blank" background="#f899ce"]norfanil @ gmail.com[/su_button

MY fanpage

SUBSCRIBE

[mc4wp_form]

© 2015. Norfanil - Salute to Life. All Rights Reserved. Powered by NR Network