22.06.2014

30 jam travel 4 tempat. Ini kerja gila pernah #ciknorpa buat. Tanpa dirancang, pukul 9 malam #Qina tanya nak pergi Penang ke tak. Terus aku cakap nak sebab bosan duk rumah. Pukul 11.30 #eddyahmad ngan #Danish ambil kat rumah. Terus pergi Klang ambil #Qina dan bertolak ke Ipoh, Perak iaitu destinasi pertama kami.

Masalah pertama timbul dan baru tersedar bila dah ada kat rawang. Aku buat kerja gila, memang betul betul gila. Boleh pula aku tertinggal purse dalam kereta #eddyahmad.. Serius. Bayangkan dengan tak ada duit, tak ada IC, tak ada kad bank.. habuk pon tak ada.. Tapi nak pergi travel. Terus mood down. Terus aku ambil bantal tidur tutup muka. Tapi tak tidur pon. =.=

Pukul 4 pagi kami sampai di Ipoh Perak, dan tempat pertama kami singgah berhenti adalah kedai Nasi Vanggey. Ikutkan taknak makan. Tapi nak la jugak merasa. Sedap ke? Boleh tahan la.. Sedap lagi Pelita.. ;P

nasi vanggey ipoh perak

Lepas makan teruskan perjalan, #ciknorpa dengan #Qina dah ready untuk tidur. Dua orang lagi jadi driver dan bodyguard.. Haha.. Bagus kan abang-abang #ciknorpa ni. Caring gila.. ;P

Lepas subuh #Qina pula yang sambung drive menuju ke Wang Kelian, Kuala Perlis. Nak tolong drive memang tak dapat la, lesen tak bawa. Hehe.. Mintak ampun tak dapat membantu.. haha.

Cik norfa dan Qina drive ke Wang Kelian

Gambar untuk tatapan korang..

Partner Danish Todak perjalanan ke Wang Kelian

Hai Todak Merah!

Partner Mickey Eddy Ahmad tidur nyeyak dalam kereta

Hai #EddyAhmad

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge