Monthly Archives: January 2018

Review Maze Runner The Death Cure

Review Maze Runner - The Death Cure 2

Review Maze Runner The Death Cure | Selepas Hunger Games, Maze Runner movie yang aku tunggu-tunggu. Walaupun tak suka baca novel omputih, tapi suka dengan sequel movie macam ni. Saya tengok semua sequel Maze Runner, sampai satu tahap sebelum Maze Runner – The Death Cure, repeat tengok The Maze Runner dan The Scorch Trial. Serius [baca lagi…]

6 Sebab Kenapa Wajib Ambil SimKad Unifi Mobile. Wajib okey?

Sebab Kenapa Wajib Ambil SimKad Unifi Mobile 2

6 Sebab Kenapa Wajib Ambil SimKad Unifi Mobile. Wajib okey? | Beberapa hari lepas, Unifi memperkenalkan Simkad Unifi mobile. Tertanya juga apa Simkad Unifi mobile ni? Kalau ikutkan saya memang taknak apply dan ambil simkad Unifi mobile ni, sebab sekarang pun dah banyak simkad saya. Tapi lepas di fikir-fikir balik, saya apply la jugak. Dan [baca lagi…]

Review Hana Hair Serum. Best bau dia weh!

Review Hana Hair Serum Wangian Rambut

Review Hana Hair Serum | Siapa suka pakai serum rambut? Saya jarang pakai serum rambut. Biasa memang mengharapkan shampoo dan conditional je. Dua jenama syampu yang saya pakai Dove dan Safi. Memang wangi, tapi tak bertahan lama jugak wangi dia. Kali ni cuba Serum Rambut. Hana Hair Serum jumpa ni dekat Shopee. Adik saya la [baca lagi…]

5 Cara Atasi Masalah Kemurungan

5 cara atasi masalah kemurungan

5 Cara Atasi Masalah Kemurungan | Dalam kehidupan kita sebagai seorang manusia memang akan ada hari ups and down. Itu lumrah. Semua orang akan rasa. Yang bezanya bagaimana kita jalani ups and down  ni dan elakkan diri dari masalah kemurungan. Kemurungan dikenali juga sebagai tekanan perasaan (depression). Ia merupakan penyakit psikologi tidak kira pada lelaki, wanita, [baca lagi…]

Cara Renew Roadtax Motor Mati Lebih 1 Tahun

Cara renew roadtax motor mati lebih 1 tahun

Cara Renew Roadtax Mati Selepas 1 Tahun | Kekangan masa, kekangan wang, berkerluarga dan tinggal di kediaman tinggi boleh jadi punca motor tak di digunakan dalam tempoh yang lama sehingga 5 bulan. Sampai roadtax mati pun tak ingat nak renew. Geleng kepala je la mampu. Masa mula-mula nak renew roadtax motor, ingat boleh renew di [baca lagi…]

Resepi Brownies Sedap & Mudah Sukatan Cawan!

Resepi Brownies Sedap & Mudah Sukatan Cawan 2

Resepi Brownies Sedap & Mudah Sukatan Cawan! | Agak lama tak baking dan tak share resepi kat blog ni. Hari ni tiba-tiba kakak kita suruh kita buat brownies. Tak pernah-pernah buat. Minta resepi dekat rakan-rakan blogger, dapat la resepi dari kak Erny dah siap buka untuk rujukan. Tapi, tiba tiba malas nak sukat gram-gram ni. [baca lagi…]

Hikmah Sedekah – Cara Seorang Ayah Ajar Bersedekah & Rezeki Murah

Hikmah Sedekah Cara Seorang Ayah Ajar Sedekah & Rezeki Murah

Kali ni nak share, hikmah sedekah melalui pemerhatian saya sebagai seorang anak. Saya ni seorang pemerhati. memang selalu memerhati dari dulu. Cerita ni bukan nak bermegah. Cuma just nak share, kenapa murah sangat rezeki papa walaupun, pernah kena tipu dengan nilai yang banyak.. 1) BERSEDEKAH DENGAN TABUNG MASJID Masa kecil, setiap kali sembahyang jumaat, papa [baca lagi…]

Doa untuk melupakan seseorang

Doa Untuk Melupakan Seseorang

Doa untuk melupakan seseorang | Bukan senang untuk melupakan seseorang. Lagi lama tempoh pengenalan lagi susah untuk melupakan. Kuatnya seseorang itu bila dia mampu menghadapi kehilangan dengan tenang dan sabar. Dan disaat sukar untuk terima perpisahan dia mampu senyum. Banyak perkara yang membuatkan kita susah untuk lupakan seseorang. Salah satunya mungkin barangan pemberian yang ada [baca lagi…]