Monthly Archives: July 2016

Resepi Biskut Semperit Susu Sedap Viral Dapat 39,000 share dalam 24 jam!

Resepi Samperit Sedap

Hi uols… Dah plan nak buat kuih raya ke tahun ni? Dah kumpul resepi? Ke belum lagi? hehe.. Kite dah stanby dah tahun ni, 30 hari 30 resepi.. Hahaha.. Acah-acah rajin. Rasa tak jadi kot. Sebab busy business jubah tahun ni. Tapi takpe, tetap nak kongsi resepi yang telah dikongsikan oleh Puan Azlina Ina di [baca lagi…]

Jubah Lima Waktu (5 Waktu) – Jubah Lelaki Paling Smart!

Jubah Lima Waktu Hijau 4

Hi, Mencari Jubah Raya Lelaki? Ha.. Ni nak bagi tahu, bakal dilancarkan tidak lama lagi. Jubah Lima Waktu (5 Waktu) yang viral.  Ini Jubah Lelaki ye…  hehe.. Siapa sangka, belum lagi dilancarkan tapi ramai dah demand. Marah betul rakyat Malaysia bila kami keluarkan teaser dulu. So jangan marah ye.  Mai tengok warna-warna cantik Jubah 5 [baca lagi…]

Pakej Percutian Murah & Travel Percuma dengan TouristGuide.Com.My

Pakej Percutian Murah & Travel Percuma dengan TouristGuide.Com.My

Pakej Percutian Murah & Travel Percuma dengan TouristGuide.Com.My | Hi, sekarang memang musim melancong kan? Rakyat Malaysia berpusu pusu keluar Malaysia pergi melancong. Boleh dikatakan dalam 2 3 tahun kebelakangan ni boleh nampak dengan jelas di media sosial, bertapa gembiranya rakyat Malaysia melancong. Macam mana nak melancong dengan kos yang rendah macam diaorang? Kebiasaanya, ramai yang [baca lagi…]

Sate Ikan Original di Kuala Terengganu… Sedap sungguh!

Sate Ikan Original di Kuala Terengganu... Sedap sungguh!

Assalamualaikum.. Dulu masa kecil, selalu je tunggu motor abang sate ikan waktu petang. Memang fenomena masa tu sate ikan kuah campur ( kuah pedas + kuah manis ). Harga jangan cakap la, murah gile. 1 batang sate ikan 10 sen. kalau beli RM1 dah dapat 10 batang satay ikan. Banyak weh.. Nak makan satey ikan [baca lagi…]

Kempen IJM Land “Beli Rumah, Jom Umrah” di Seremban 2

Hi, Membeli rumah adalah satu keputusan kewangan yang paling besar dibuat sepanjang hidup. Bukan sahaja akan mendapat rumah, malah boleh dijadikan pelaburan paling mengungtungkan kerana kadar kenaikan rumah yang agak tinggi saban tahun. Dan disebabkan ramai yang berbelah bagi samaada ingin membeli rumah ataupun mengerjakan Umrah, kali ini IJM Land memperkenalkan kempen “Beli Rumah, Jom [baca lagi…]

8 Tip Untuk Menjadi Bakal Suami Yang Lelaki Perlu Tahu !

8 Tip Untuk Menjadi Bakal Suami Yang Lelaki Perlu Tahu ! | Berkahwin ni bukan benda main-main bro.  Banyak perkara kena ambil serius, bukannya main redah je. Fizikal dan mental kena kuat. Macam mana nak urus duit keluar masuk, itu semua kena ambil kisah jugak. Ini tak, asal ada duit je tahu nak habiskan je [baca lagi…]

Inns J Cafe Port Dickson Cafe Hipster Western dan Melayu! Puas Hati!

Grilled Chicken Chop bersama Sos Black Pepper Makan di Inns J Cafe Port Dickson Pasti Puas Hati -036

Hi, Anda sekarang berada di Port Dickson? Mencari tempat makan sedap di Port Dickson? Atau mencari cafe untuk lepak di Port Dickson sambil makan makanan yang super sedap? Inns J Cafe ada! Cafe ni boleh di kategori sebagai Cafe Hipster. Interior design sangat cantik! Terletak di LUKUT, Port Dickson. Hari tu masa pergi Port Dickson [baca lagi…]

Makanan Kesihatan Mekaray, Triple M & Mega Viniga Terbaik

Makanan Kesihatan Mekaray, Tiple M dan Mega Viniga Antara Yang Terbaik4

Hi all, Kali ni saya nak bercerita pasal Makanan Kesihatan pula sebab dah dengar sendiri banyak sangat masalah kesihatan yang berlaku kat Malaysia ni ditambah pula amalam makanan segera yang dilamalkan antara kita. Tambah pula stress di tempat kerja dan keadaaan sekeliling yang menyebabkan ada diantara kita mengalami kemurungan. So kali ni kita nak perkenalkan [baca lagi…]