Monthly Archives: September 2014

Tips Bercinta Jarak Jauh! Boleh je kalau ada tolak ansur

Assalamualaikum.. Lama tak keluarkan bab cintan cintun ni. Haha..  Kali ni kita nak cakap pasal Tips Bercinta Jarak Jauh atau lebih dikenali sebagai Long Distance Relationship… Orang kata banyak cabaran dan juga banyak songehnya.. hahah.. Bagi aku memang susah bercinta jarak jauh. Aku sendiri pun pernah mengalami bercinta jarah jauh. Ada yang 5 bulan (cita [baca lagi…]

Tempat Menarik Di Busan, Korea Selatan (Wajib Kunjungi)

Apa yang menarik di Busan

Hi, Apa yang menarik di Busan? Dimana tempat menarik di Busan. Mengikut statistik dari TripAdvisor terdapat 137 attractions di Busan, Korea Selatan. Banyak kalau nak travel sebulan pun tak cukup. Kalau anda ke Busan, ada beberapa tempat menarik yang wajib anda pergi di sana yang menarik perhatian pelancong. Saya kongsikan untuk anda 7 tempat menarik di Busan, Korea Selatan [baca lagi…]

Review Produk Wonder Glow Cosmetics. Muka Putih Berseri.

Produk Wonder Glow White Diamond Set

Hi, Hari ni kita nak cakap pasal produk Wonder Glow Cosmetics. Tagline dia “Dare to Glow” tapi yang aku cipta sendiri adalah “Mahu cantik?” hehe.. Mentang-mentang dah putih sekarang, suka la cakap pasal kecantikan. Haha.. Ely yang cakap muka aku dah putih, bukan aku. So aku tak syok sendiri ok! haha Dulu masa gelap, shy [baca lagi…]

4 Tips Memilih Hadiah Untuk Yang Tersayang

Tips membeli hadiah untuk teman lelaki dan teman wanita

Assalamualaikum.. Berserabut kepala apabila memikirkan hadiah yang sepatutnya menjadi pilihan, apakah dia suka ke tidak! Ada yang kata minyak wangi, lukisan, jersi dan ada juga yang hadiahkan pakaian dalam sebagai simbolik kasih sayang. Hadiah! Ia sesuatu yang kita selalu fikirkan apabila hari istimewa teman atau ahli keluarga yang kita sayangi kian menjelma. Beli memang boleh, tapi [baca lagi…]

Penangan Garnier Sakura White Pinkish Radiance

Kebaikan garnier sakura white pinkish radiance

Hi, Aku kalau bab pencuci muka, krim muka aku boleh pakai semua jenis produk. Muka aku jenis neutral. Susah nak ada kesan buruk ataupun alergik dengan produk penjagaan muka. Kesan yang hanya aku akan dapat adalah kesan positif seperti white head kat muka hilang, muka semakin putih berseri, dan tona muka kain sekata ataupun tak ada langsung [baca lagi…]

6 Sebab Patut Beli Perfume di The Perfume Story

Perfume Murah Untuk wanita dari The Perfume Story

The perfume story. Kedai online mudah untuk anda beli perfume ataupun minyak wangi samaada untuk lelaki perempuan ataupun untuk pewangi kereta. Sekarang kalau anda perasan ramai yang pakai pewangi kereta yang dalam botol kecil, disangkut pada cermin kereta. Memang ini trend sekarang. samaada untuk lelaki ataupun perempuan mereka lebih suka guna air freshener macam ni [baca lagi…]

5 Sebab Kenapa Korban di Kemboja dengan e-Qurban

5 Sebab Kenapa Korban di Kemboja dengan e-Qurban 3

Hi, Sebelum ni saya ada kongsi mengenai Tempahan Lembu Korban  online. Maklumat mengenai korban online dengan e-Qurban, harga tempahan lembu korban, dan juga cara membuat tempahan lembu korban online. Kali ni saya nak kongsi kenapa anda perlu membuat tempahan lembu dan kambing online di Kemboja. 5 Sebab kenapa perlu lakukan korban dengan E-Qurban. 1- Mudah dan cepat Melakukan [baca lagi…]

Lukisan Kretif Menggunakan Sisa Pensil

Lukisan Unik Menggunakan Serbuk penggorek pensil 18

Hi, Hari ni nak share sikit kretiviti manusia. Kita kalau menggorek pensil mesti sisa dia kita buang kan? La ni manusia makin kretif. Sisa pensil dia boleh buat lukisan. Macam macam lukisan dia buat, ada buat skirt perempuan, ada buat rama-rama, buat dress, ikan dan juga muka lakaran manusia. Tengok ni. Lagi gambar kretif boleh klik [baca lagi…]