Tips Bercinta Jarak Jauh! Boleh je kalau ada tolak ansur

Assalamualaikum.. Lama tak keluarkan bab cintan cintun ni. Haha..  Kali ni kita nak cakap pasal Tips Bercinta Jarak Jauh atau lebih dikenali sebagai Long Distance Relationship… Orang kata banyak cabaran dan juga banyak songehnya.. hahah.. Bagi aku memang susah bercinta jarak jauh. Aku sendiri pun pernah mengalami bercinta jarah jauh. Ada yang 5 bulan (cita […]

Tempat Menarik Di Busan, Korea Selatan (Wajib Kunjungi)

Hi, Apa yang menarik di Busan? Dimana tempat menarik di Busan. Mengikut statistik dari TripAdvisor terdapat 137 attractions di Busan, Korea Selatan. Banyak kalau nak travel sebulan pun tak cukup. Kalau anda ke Busan, ada beberapa tempat menarik yang wajib anda pergi di sana yang menarik perhatian pelancong. Saya kongsikan untuk anda 7 tempat menarik di Busan, Korea Selatan […]

Review Produk Wonder Glow Cosmetics. Muka Putih Berseri.

Hi, Hari ni kita nak cakap pasal produk Wonder Glow Cosmetics. Tagline dia “Dare to Glow” tapi yang aku cipta sendiri adalah “Mahu cantik?” hehe.. Mentang-mentang dah putih sekarang, suka la cakap pasal kecantikan. Haha.. Ely yang cakap muka aku dah putih, bukan aku. So aku tak syok sendiri ok! haha Dulu masa gelap, shy […]

4 Tips Memilih Hadiah Untuk Yang Tersayang

Assalamualaikum.. Berserabut kepala apabila memikirkan hadiah yang sepatutnya menjadi pilihan, apakah dia suka ke tidak! Ada yang kata minyak wangi, lukisan, jersi dan ada juga yang hadiahkan pakaian dalam sebagai simbolik kasih sayang. Hadiah! Ia sesuatu yang kita selalu fikirkan apabila hari istimewa teman atau ahli keluarga yang kita sayangi kian menjelma. Beli memang boleh, tapi […]

Penangan Garnier Sakura White Pinkish Radiance

Hi, Aku kalau bab pencuci muka, krim muka aku boleh pakai semua jenis produk. Muka aku jenis neutral. Susah nak ada kesan buruk ataupun alergik dengan produk penjagaan muka. Kesan yang hanya aku akan dapat adalah kesan positif seperti white head kat muka hilang, muka semakin putih berseri, dan tona muka kain sekata ataupun tak ada langsung […]

5 Sebab Kenapa Korban di Kemboja dengan e-Qurban

Hi, Sebelum ni saya ada kongsi mengenai Tempahan Lembu Korban  online. Maklumat mengenai korban online dengan e-Qurban, harga tempahan lembu korban, dan juga cara membuat tempahan lembu korban online. Kali ni saya nak kongsi kenapa anda perlu membuat tempahan lembu dan kambing online di Kemboja. 5 Sebab kenapa perlu lakukan korban dengan E-Qurban. 1- Mudah dan cepat Melakukan […]

Lukisan Kretif Menggunakan Sisa Pensil

Hi, Hari ni nak share sikit kretiviti manusia. Kita kalau menggorek pensil mesti sisa dia kita buang kan? La ni manusia makin kretif. Sisa pensil dia boleh buat lukisan. Macam macam lukisan dia buat, ada buat skirt perempuan, ada buat rama-rama, buat dress, ikan dan juga muka lakaran manusia. Tengok ni. Lagi gambar kretif boleh klik […]

Terkini : Kertas Matematik & Tamil UPSR bocor. Ujian semula 9 Oktober 2014

Selepas soalan Sains dan English UPSR 2014 yang disahkan bocor beberapa minggu lepas, hari ni Ketua Pengarah Pelajaran Malaysia, Datuk Dr Khair Mohamad Yusof mengumumkan Kertas UPSR 2014 untuk subjek Matematik dan Bahasa Tamil juga di sahkan bocor. Semua calon Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) di kehendaki menduduki semula peperiksaan kertas Matematik dan Bahasa Tamil […]