Month: August 2014

Header Merdeka 57 Norfanil

Malaysia di sini lahirnya sebuah cinta

Malaysia di sini lahirnya sebuah cinta. Tema Merdeka yang ke 57 iaitu pada tahun 2014. Tema di ambil sempena laguWarisan dari Allahyarham Sudirman.  Alhamdulillah, sehingga sekarang masih lagi meriah sambutan kemerdekaan kalau tengok di kaca Tv. Cuma bagi aku makin besar makin kurang meriah. Bukan sebab tak ada sambutan, sebab diri sendiri pun tersambut. Masa …

Malaysia di sini lahirnya sebuah cintaRead More »

Piala Malaysia 2014 Astro Arena

Keputusan Perlawanan Piala Malaysia 30 Ogos 2014

Assalamualaikum. Tak tercapai nak letak link live streaming Terengganu vs Kedah malam ni. Rumah saya tak ada astro channel 802. Yang ada astro arena 801. Jadi, terpaksa la cari live streaming untuk tengok perlawanan Terengganu vs Kedah. Tapi tak kesampaian sebab server asyik down je. Papa pun tak dapat tengok. Huhu.. Keputusan penuh perlawanan hari ini …

Keputusan Perlawanan Piala Malaysia 30 Ogos 2014Read More »

Lorong-lorong mural Kampung Cina 19

Mural Kampung Cina (China Town) Kuala Terengganu

Assalamualaikum.. Dah agak lama tak berjalan-jalan di Kampung Cina. Dulu masa kecil sekitar kawasan Kg. Cina, Pasar Payang dan Bukit Puteri la menjadi tempat permainan. Dan kebiasaannya setiap kali Chinese New Year, saya akan berjalan mengikut tarian naga ke setiap rumah kawasan Kg. Cina. Best. Sangat teruja masa kecil-kecil dulu. Sekarang dah besar, memang tak la …

Mural Kampung Cina (China Town) Kuala TerengganuRead More »

Tempahan Kad Kahwin dan Vector Kartun Pengantin Murah

Tempahan Kad Kahwin dan Vector Kartun Murah

Assalamualaikum.. Untuk menjimatkan kos kahwin along saya dan kakak saya, kad kahwin saya design sendiri. Idea kad kahwin kami brainstorm minta pandangan keluarga. Dari dulu lagi saya dah angan-angan nak deisgn kad kahwin untuk adik beradik saya yang akan kahwin. Alhamdulillah. Termakbul juga hasrat tuh. Tempahan Kad Kahwin Depan Belakang Mula-mula saya design buat design …

Tempahan Kad Kahwin dan Vector Kartun MurahRead More »

Majlis Perkahwinan Along & Kakti

Majlis Perkahwinan Rahmat & Laila, Filzah & Ghazali

Assalamualaikum.. Yeah.. Start hari ni kita dah boleh cakap pasal kahwin. Hehe..Ini baru episod 1. Al-kisah Majlis Perkahwinan Along & Kak Laila, dan Filzah & Ghazali. Dua orang sekali ok. Jadi, bukan kisah saya ya. Kisah saya mungkin tahun depan. Doakan saja. Haha. Ikut perancangan asal, along yang akan berkahwin lepas raya. Dia bertunang tanpa …

Majlis Perkahwinan Rahmat & Laila, Filzah & GhazaliRead More »

Lagu Baru Azrul Zaidi Seandainya

Azrul Raja Lawak Cipta Lagu Seandainya Untuk MH17

Assalamualaikum… Baru sahaja mengetahui, peserta raja lawak yang terkenal dengan nama Azrul, telah mencipta sebuah lagu bertajuk Seandainya ciptaannya sendiri untuk keluarga mangsa nahas MH17. Sebenarnya dah lama tak nampak bro Azrul Raja Lawak kan?.  Hari ni google nama beliau terjumpa blognya. Rupanya banyak yang berlaku pada bro Azrul Raja Lawak. dan alhamdulillah.. Seronok baca …

Azrul Raja Lawak Cipta Lagu Seandainya Untuk MH17Read More »

Anak-anak belalang - Main Guli 1994

Nostalgia Anak-anak Belalang – Main Guli (1994)

Assalamualaikum.. Haish.. betul betul nostalgia.. Ingat lagi kat anak-anak belalang? Haha.. Dulu zaman aku kecil memang famous la dengan Anak-anak belalang ni. Ditubuhkan pada 26 Ogos 1994 oleh Bat Latif. Lagu yang popular dia Main Guli. Ada lagi satu lagu dia Nyut-nyut. Dalam album dia ada banyak lagu. Tapi lagu orang lain juga yang di …

Nostalgia Anak-anak Belalang – Main Guli (1994)Read More »

Scroll to Top