Monthly Archives: August 2014

Malaysia di sini lahirnya sebuah cinta

Header Merdeka 57 Norfanil

Malaysia di sini lahirnya sebuah cinta. Tema Merdeka yang ke 57 iaitu pada tahun 2014. Tema di ambil sempena laguWarisan dari Allahyarham Sudirman.  Alhamdulillah, sehingga sekarang masih lagi meriah sambutan kemerdekaan kalau tengok di kaca Tv. Cuma bagi aku makin besar makin kurang meriah. Bukan sebab tak ada sambutan, sebab diri sendiri pun tersambut. Masa […]

Keputusan Perlawanan Piala Malaysia 30 Ogos 2014

Piala Malaysia 2014 Astro Arena

Assalamualaikum. Tak tercapai nak letak link live streaming Terengganu vs Kedah malam ni. Rumah saya tak ada astro channel 802. Yang ada astro arena 801. Jadi, terpaksa la cari live streaming untuk tengok perlawanan Terengganu vs Kedah. Tapi tak kesampaian sebab server asyik down je. Papa pun tak dapat tengok. Huhu.. Keputusan penuh perlawanan hari ini […]

Mural Kampung Cina (China Town) Kuala Terengganu

Lorong-lorong mural Kampung Cina 19

Assalamualaikum.. Dah agak lama tak berjalan-jalan di Kampung Cina. Dulu masa kecil sekitar kawasan Kg. Cina, Pasar Payang dan Bukit Puteri la menjadi tempat permainan. Dan kebiasaannya setiap kali Chinese New Year, saya akan berjalan mengikut tarian naga ke setiap rumah kawasan Kg. Cina. Best. Sangat teruja masa kecil-kecil dulu. Sekarang dah besar, memang tak la […]

Tempahan Kad Kahwin dan Vector Kartun Murah

Tempahan Kad Kahwin dan Vector Kartun Pengantin Murah

Assalamualaikum.. Untuk menjimatkan kos kahwin along saya dan kakak saya, kad kahwin saya design sendiri. Idea kad kahwin kami brainstorm minta pandangan keluarga. Dari dulu lagi saya dah angan-angan nak deisgn kad kahwin untuk adik beradik saya yang akan kahwin. Alhamdulillah. Termakbul juga hasrat tuh. Tempahan Kad Kahwin Depan Belakang Mula-mula saya design buat design […]

Cara transfer duit guna western union

Cara transfer duit guna western union

Assalamalaikum.. Pertama kali buat transfer duit ke luar negara menggunakan western union. Tak pernah buat seumur hidup. Tak silap saya boleh transfer online, tapi saya baca dekat blog katanya Maybank dan CIMB dah tak boleh. Entah la, jadi saya buat manual la. Ingat kena pergi pejabat western union, rupanya boleh pergi ke Pejabat Pos sahaja. Sebab […]

Majlis Perkahwinan Rahmat & Laila, Filzah & Ghazali

Majlis Perkahwinan Along & Kakti

Assalamualaikum.. Yeah.. Start hari ni kita dah boleh cakap pasal kahwin. Hehe..Ini baru episod 1. Al-kisah Majlis Perkahwinan Along & Kak Laila, dan Filzah & Ghazali. Dua orang sekali ok. Jadi, bukan kisah saya ya. Kisah saya mungkin tahun depan. Doakan saja. Haha. Ikut perancangan asal, along yang akan berkahwin lepas raya. Dia bertunang tanpa […]

Azrul Raja Lawak Cipta Lagu Seandainya Untuk MH17

Lagu Baru Azrul Zaidi Seandainya

Assalamualaikum… Baru sahaja mengetahui, peserta raja lawak yang terkenal dengan nama Azrul, telah mencipta sebuah lagu bertajuk Seandainya ciptaannya sendiri untuk keluarga mangsa nahas MH17. Sebenarnya dah lama tak nampak bro Azrul Raja Lawak kan?.  Hari ni google nama beliau terjumpa blognya. Rupanya banyak yang berlaku pada bro Azrul Raja Lawak. dan alhamdulillah.. Seronok baca […]

Nostalgia Anak-anak Belalang – Main Guli (1994)

Anak-anak belalang - Main Guli 1994

Assalamualaikum.. Haish.. betul betul nostalgia.. Ingat lagi kat anak-anak belalang? Haha.. Dulu zaman aku kecil memang famous la dengan Anak-anak belalang ni. Ditubuhkan pada 26 Ogos 1994 oleh Bat Latif. Lagu yang popular dia Main Guli. Ada lagi satu lagu dia Nyut-nyut. Dalam album dia ada banyak lagu. Tapi lagu orang lain juga yang di […]