Panduan Pilih Rumah Sewa

Assalamualaikum Kali ni aku nak kongsikan panduan kepada mereka yang first time nak cari rumah sewa dan mungkin yang akan duk menyewa akan datang.. Biasanya untuk pelajar yang tak dapat menginap di kolej atau mereka yang dapat kerja jauh dari rumah asal. So nak kena menyewa. Panduan pilih rumah sewa penting untuk kau orang ketahui. […]

Tips Cepat Pandai Memasak

Assalamualaikum.. Tak semua perempuan pandai masak. Tapi sebenarnya semua orang boleh jadi pandai masak kalau belajar masak. Ala mudah je pon masak, kau campak campak aje bahan yang kau nak masukkan. Then perasa seperti garam dan gula jangan terlebih, nanti terus tak sedap. Ramai perempuan tak pandai masak. Ye ke? Sebenarnya bukan sebab tak pandai, […]

Senarai Custom Rom Black Pearl 2 untuk Jelly Bean

Assalamualaikum… Ramai yang tanya custom rom mana lagi yang elok untuk Black Pearl 2. Saya kongsikan disini senarai Custom Rom Black Pearl 2 dan juga ranking vote oleh pengguna Black Pearl 2. Untuk anda berminat nak sembang sembang dengan pengguna Ninetology dan Black Pearl 2, boleh ke LepakSpot.com.. Daftar dan login. kat forum ada banyak […]

Hukum Membawa Balik Tanah atau Batu dari Tanah Haram..

Assalamualaikum.. Selamat menyambut Hari Raya Aidiladha.. Hukum membawa balik tanah atau batu dari Tanah haram.. baru je tengok rancangan Wukuf di Arafah di tv Al Hijrah.. Ada sebut mengenai membawa pulang tanah dan batu dari Tanah Haram.. Terus saya google untuk dapatkan info lanjut. My mom cakap, kalau terbawa balik tanah atau batu perlu hantar […]

Maggi Kari Ketam Kaw kaw punya Hanya di Bucida Court, Sungai Penchala

Assalamualaikum… Kita masuk lagi entry makan makan. Alhamdulillah, sekali lagi team Myselera diberi kepercayaan untuk review makanan di Bucida Court, Damansara. Kali ni kami merasa Maggie Kari Ketam terbaik punya dari kedai Miss Pah Hot Pots.. Wahh.. nama glamer tau.. Miss Pah.. hehe.. Boleh di katakan satu lagi kedai makanan sedap yang kami jumpa.. Really […]

Apa maksud Universalisability? Adakah anda seorang Universalisability?

Assalamualikum.. Beberapa minggu lepas aku ada tanya soalan mengenai Universalisability¬†di facebook. Pendekar berkuda yang menerangkan keadaan Universalisability sebelum ada seorang kawan memberitahu ia bergantung pada kitapunya justification dalam jawapan.. Soalan dia macam ni.. Applying principle of universalisability, briefly explain why you would not chat, play with your cell phone, daydream or generally not paying attention […]

P1 Tawarkan Unlimited Quota For Home Serendah RM99

Assalamualaikum.. Sejak dua menjak ni tercari cari unlimited Quota untuk broadband. Ye la dah kerja, nak la kasi Up sikit internet. 4GB untuk RM68 sangat tak cukup. Lagi lagi aku ni yang online 24 hours. Bila sampai nak buat entry advertorial terpaksa subscribe booster 1GB RM20.. perghhh.. sabo je… Hari ni tiba tiba terjumpa pasal […]