Monthly Archives: October 2013

Petua Kurangkan Tekanan Darah Tinggi

Assalamualaikum.. Selama ni kita duk tengok je orang duk bercerita mengenai penyakit darah tinggi. Tak di hirau sangat sebab tak ada lagi keluarga yang dapat penyakit darah tinggi. Tapi baru baru ni, dapat berita my MOM kena darah tinggi. Pelik sebenarnya sebab selama ni tak cukup darah, tiba tiba ada darah tinggi. Kalau ikut bacaan [baca lagi…]

Panduan Pilih Rumah Sewa

Assalamualaikum Kali ni aku nak kongsikan panduan kepada mereka yang first time nak cari rumah sewa dan mungkin yang akan duk menyewa akan datang.. Biasanya untuk pelajar yang tak dapat menginap di kolej atau mereka yang dapat kerja jauh dari rumah asal. So nak kena menyewa. Panduan pilih rumah sewa penting untuk kau orang ketahui. [baca lagi…]

Tips Cepat Pandai Memasak

Assalamualaikum.. Tak semua perempuan pandai masak. Tapi sebenarnya semua orang boleh jadi pandai masak kalau belajar masak. Ala mudah je pon masak, kau campak campak aje bahan yang kau nak masukkan. Then perasa seperti garam dan gula jangan terlebih, nanti terus tak sedap. Ramai perempuan tak pandai masak. Ye ke? Sebenarnya bukan sebab tak pandai, [baca lagi…]

Reunion lagii… PLKN Hijrah Penor 2013

Assalamualaikum… Semalam buat kali kedua buat reunion PLKN.. Tapi 5 orang je yang datangnya.. Masing masing dah bekerja, so susah nak jumpa.. Sebelum ni pernah buat dekat Kuantan tahun 2010.., agak ramai yang join. Ada yang dari KL, ada yang dari Terengganu dan juga Kuantan..  Masing masing berkonvoi.. Tapi kali ni buat dekat KL susah [baca lagi…]

Claim RM1.. Siapa pernah buat?

Assalamualaikum.. Agak lama pula tak update blog. Sekarang makin bizi dengan kerja, study dan juga sukan.. Dengan RM1, apa kita boleh buat? Dulu masa kecik kecik pergi sekolah rendah, mama bagi RM1 je. Cukup untuk makan tengah hari mee goreng basah 1 pinggan RM0.50 dan air RM0.20. Sedap gilosss makcik kantin punya mee goreng basah, [baca lagi…]

Senarai Custom Rom Black Pearl 2 untuk Jelly Bean

Assalamualaikum… Ramai yang tanya custom rom mana lagi yang elok untuk Black Pearl 2. Saya kongsikan disini senarai Custom Rom Black Pearl 2 dan juga ranking vote oleh pengguna Black Pearl 2. Untuk anda berminat nak sembang sembang dengan pengguna Ninetology dan Black Pearl 2, boleh ke LepakSpot.com.. Daftar dan login. kat forum ada banyak [baca lagi…]

Tips Menempah Bilik di Lost World Hotel

Assalamualaikum.. Sebelum ni aku ada tulis pasal perjalanan ke Lost World of Tambun menggunakan pengangkutan awam, ETS @ KTM. Perjalanan mengambil masa dalam 2 jam 30 ringgit ke Ipoh dari KL Sentral hanya dengan RM25.00. Kalau anda nak pergi ke Lost World Of Tambun tak perlu risau mengenai penginapan. Sememangnya di Lost World of Tambun [baca lagi…]

Hukum Membawa Balik Tanah atau Batu dari Tanah Haram..

Assalamualaikum.. Selamat menyambut Hari Raya Aidiladha.. Hukum membawa balik tanah atau batu dari Tanah haram.. baru je tengok rancangan Wukuf di Arafah di tv Al Hijrah.. Ada sebut mengenai membawa pulang tanah dan batu dari Tanah Haram.. Terus saya google untuk dapatkan info lanjut. My mom cakap, kalau terbawa balik tanah atau batu perlu hantar [baca lagi…]