Month: September 2013

Gambar Masjid Runtuh di Terengganu

Assalamualaikum.. Terengganu dah semakin popular dengan kejadian runtuh-runtuh. Dulu Stadium Baru yang dikenali sebagai “stadium runtuh” dalam kalangan orang tempatan dan juga orang luar sampai ada yang cakap Terengganu kena tukar nama jadi “Terengganu Darul Runtuh”.. adehh.. Aku pun tak tau nak cakap apa sebab semasa kejadian aku berada berhampiran tengah tunggu turn untuk buat …

Gambar Masjid Runtuh di TerengganuRead More »

Status Halal Starbucks, McDonald, dan Secret Recipes

Assalamualaikum… Tiba tiba jadi kecoh pasal status halal yang di katakan di tarik balik untuk Starbucks, Mcdonald dan Secret Recipes. Terasa la jugak bila dengar kan. Tapi mujur la itu semua tidak benar.. Alhamdulillah.. Aku tak makan benda haram. Menurut laman web Halal Malaysia, kesemua restoran tersebut tidak pernah di tarik balik atau di gantung …

Status Halal Starbucks, McDonald, dan Secret RecipesRead More »

Kerja Part Time

Assalamualaikuam… Alhamdulillah, dah berjaya dapat kerja part time. Daripada asyik makan tidur, tengok tv, berfacebook, dan berblog baik aku cari kerja part time. Ye la, duit blog lain.. duit biasiswa lain.. Semua simpan untuk masa depan..Aku nekad nak cari duit lebih sikit sebab nak beli ________ …. Sebab tuh aku cari kerja part time. Sejarah …

Kerja Part TimeRead More »

Mee Bandung Udang Galah di Restoran Bisik Bisik Seksyen 7 Shah Alam

Assalamualaikum.. Excited gila nak buat entry makan makan lagi. Kali ni aku dan kawan kawan berpeluang makan lagi bersama team Myselera. Untuk pertama kali aku nak datang, macam biasa la aku akan buat survey sikit dekat fanpage aku mengenai Restoran Bisik Bisik. Tak pernah dengar, tapi dalam kalangan student UiTM Shah Alam memang familiar. Kata …

Mee Bandung Udang Galah di Restoran Bisik Bisik Seksyen 7 Shah AlamRead More »

10,000 Follower di Instagram Boleh Dapat Penginapan Percuma di Sydney

Assalamualaikum.. Kalau tengok tajuk tuh, malang sekali kerana aku tidak mempunyai follower di Instagram.. Dush dush dush..  Ye la tak cukup popular lagi kan. Apa yang aku dapat tahu melalui Los Angeles Times, kalau korang ada followers di akaun Instagram yang melebihi 10,000, korang akan dapat peluang menginap secara percuma di sebuah hotel di Pyrmont, …

10,000 Follower di Instagram Boleh Dapat Penginapan Percuma di SydneyRead More »

Info Duit Syiling Berwarna Sempena Hari Malaysia

Untuk pengumpul duit syiling pasti ini merupakan berita gembira buat korang kan.. Sebagai peringatan sempena Hari Malaysia tahun ni yang ke 50, satu keluaran baru duit syiling berwarna akan di terbirkan oleh Bank Negara Malaysia BNM dan akan dijual 17 September 2013. Ada 3 jenis duit syiling berwarna yang akan di jual Sempena Hari Malaysia …

Info Duit Syiling Berwarna Sempena Hari MalaysiaRead More »

Scroll to Top