Month: August 2013

Majlis Pertunangan Tanpa Perbincangan

Assalamualaikum.. Lama dah tak cerita pasal kahwin.. Al maklum la.. dekat dekat dah ni.. hehe.. Baru baru ni, tanggal 17 Ogos 2013 berlakunya Majlis Pertunangan abang sulung saya tanpa perbincangan.. Agak lawak sebenarnya majlis pertunangan ni, sebab kami sekeluarga sebelum ni tak pernah buat, buat pun ikut sebelah kuantan.. Kisah dia macam ni, abang kepada …

Majlis Pertunangan Tanpa PerbincanganRead More »

Soalan Percubaan UPSR 2013 SJKC Semua Negeri

Soalan Percubaan UPSR 2013 SJKC Semua Negeri Assalamualaikum.. Kat sini saya kumpulkan Koleksi Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan UPSR 2013 SJKC Semua Negeri untuk panduan cikgu cikgu ataupun ibu bapa.. Koleksi soalan trial UPSR 2013 ini akan di update dari masa ke semasa bergantung kepada sumber soalan dan jawapan yang saya temui.. Saya akan kumpul dan kongsikan di …

Soalan Percubaan UPSR 2013 SJKC Semua NegeriRead More »

Rebate SKMM RM200 Akan di Buka Semula 3 September 2013

Assalamualaikum.. yeahh. alhamdulillah.. Berita terbaru dari Bernama hari ini … Kerajaan akan menyambung semula pemberian rebat RM200 bagi pembelian telefon pintar 3G kepada golongan belia bermula 3 Sept ini, kata Timbalan Menteri Komunikasi dan Multimedia Datuk Jailani Johari. Beliau berkata sebelum ini program itu dihentikan sementara untuk memantau keberkesanannya. “Kita akan agih semula baki pada …

Rebate SKMM RM200 Akan di Buka Semula 3 September 2013Read More »

Salah Siapa? Pemandu Bas atau Penjual Tiket?

Assalamualaikum.. Baru sahaja baca mengenai Salah siapa kemalangan yang berlaku di Genting baru baru ini melibatkan 37 orang yang maut dan 16 cedera. Menurut temubual Rakyatnews pada bekas pemandu bas Genting tidak di nafikan, pemandu bas di paksa memandu bas walaupun bas tersebut didapati rosak. Ini ekoran daripada penjual tiket bas tersebut. Apa yang saya …

Salah Siapa? Pemandu Bas atau Penjual Tiket?Read More »

Simply Sandwiches : Tempahan Makanan Untuk Event

Assalamualaikum.. Alhamdulillah.. Murah rezeki.. Satu lagi perniagaan online yang sangat sangat berbeza dari yang lain. Makin hari makin mencanak perniagaan pakaian dan ubat kurus di Facebook, tapi kali ni saya nak bagitau satu perniagaan yang sangat unik, sangat jarang di buat tapi ini hasil anak bumiputra yang minat dalam perniagaan.. Simply Sandwiches. Kalau tengok nama …

Simply Sandwiches : Tempahan Makanan Untuk EventRead More »

Permohonan Biasiswa JPA PIDN 2013

Assalamualaikum.. Pelajar yang bakal menyambung pengajian di peringkat Ijazah Sarjana Muda bulan 9 ini pasti ternanti nanti permohonan biasiswa JPA PIDN 2013, begitu juga yang telah pun berada dalam pengajian. Saya sebagai pelajar Tajaan JPA sejak memasuki pengajian Sarjana Muda Perakaunan di UM, menasihatkan anda, walaupun keputusan tidak begitu cemerlang seperti kawan kawan lain, TAK …

Permohonan Biasiswa JPA PIDN 2013Read More »

Scroll to Top