Monthly Archives: July 2013

Konvensyen Usahawan Muslim 2013

Assalamualaikum… Anda usahawan? Jom sertai kami di Konvensyen Usahawan Muslim 2013 #KUM2013 yang akan diadakan di Kuala Lumpur bertempat di  JAWI Kuala Lumpur ‎ Konvensyen Usahawan Muslim 2013 merupakan anjuran Wangcyber dan Mentorniaga yang mengumpulkan golongan usahawan . Turut sama di jemput adalah pakar  perniagaan muslim untuk berkongsi tips . Bertemakan Bisnes sebagai Fardu Khifayah, semua usahawan malaysia di jemput untuk [baca lagi…]

Download Lagu Raya Terbaru dan Lama

Yeaahh!! Raya dah datang.. bertaburan lah juga mereka mereka yang mengoogle Download Lagu Raya 2013, Download lagu raya lama, Download Lagu raya terbaru, download lagu raya…. Jumpa? Saya pun selalu cari lagu raya, tapi diam diam sudah. Lagu raya paling best pastinya lagu raya yang lama lama, itu pasti. lagu Suasana Hari Raya dari Anuar [baca lagi…]

Dilema Blogger 2 : Cara Kekalkan Hubungan Baik Dengan Advertiser

Belajar cara make up

Assalamualaikum.. yeahh!!.. kita masuk #tipsblogging lagi.. Kali ni untuk dilema. Beberapa hari lepas saya ada post dekat group blogger bertanya kan pendapat mengenai advertiser yang tak bayar payment ikut waktu yang di berikan. Maksudnya janji date 30 hb Mac, tapi dua tiga minggu selepas date tuh baru depa bayar, atau depa tak bayar langsung.. Tak [baca lagi…]

Resepi Ketam Masak Lemak Cili Padi

Alhamdulillah.. Bulan puasa ni dapat rezeki ketam dari papa. Papa buat balik khas untuk anak dia ni.. Sebab suka sangat makan ketam. Minggu lepas dah buat maggie ketam, so beberapa hari lepas saya buat Ketam Masak Lemak Cili Padi. Dari masak, sampai makan semua saya. Adik beradik lain tak suka makan sangat melainkan di goreng [baca lagi…]

Tips Pengiklanan Untuk Blog

Assalamualaikum.. Hari ini nak cerita sikir pasal tips pengiklanan untuk blog.. Agak kekeringan idea bila duk terperuk kat rumah, susah sebenarnya nak cari idea untuk bercerita. Selepas baca entry 5 Cara Mendapat Pembaca Setia di blog Kak Kujie, baru rasa relief sikit otak ni.. Entry ni khas untuk mereka yang nak tahu mengenai pengiklanan yang [baca lagi…]

Hilangnya Sebutir Permata

Hilangnya sebutir permata.. Hari ni saya kehilangan seekor kucing kesayangan… Anak anak kucing ada 5 ekor, bila kesejukan selalu duduk bawak kereta.. Masuk ka skirt viva.. Hari ni nasib tak baik.. Adik pergi hantar sepupu ke tadika, anak anak kucing keluar 4 ekor je.. dia tak cari lagi sekor, maknanya semasa pergi hantar Mimi, anak [baca lagi…]

Ramadhan Yang Hilang

Assalamualaikum.. Ramadhan yang hilang.. agak agak jumpa lagi tak tahun depan? ehh..ok.. Ini sebenarnya cerita kat tv3 sempena bulan ramadhan.. Suka tengok drama ni, dalam masa yang sama sakit hati juga tengok drama ni.. Ye la, anak angkat yang tak sedar diri.. kita tengok pun sakit hati.. pastuh anak kandung di anak tirikan…. Dalam realiti, [baca lagi…]

Ebook Lulus Peperiksaan Pegawai Teknologi Maklumat F41

Assalamualaikum.. Sebelum ni aku ada tulis pasal ebook Peperiksaan Pegawai Diplomatik, hari ni aku nak cakap pasal Ebook Lulus Peperiksaan Teknologi Maklumat F41.. Khas bagi mereka yang akan hadapi peperiksaan pegawai teknologi maklumat F41 dalam beberapa hari lagi.. Masih mencari rujukan tambahan dan soalan contoh untuk menjawab Peperiksaan Pegawai Teknologi Maklumat Gred F41? Usah risau [baca lagi…]