Monthly Archives: June 2013

Photobucket Limit Bandwidth

Assalamualaikum.. Adeh.. jammed… Tak pernah tau pulak Photobucket ada limit bandwidth. Habis semua gambar bertukar jadi logo photobucket.. Dan kena upgrade baru kembali normal. Norfa guna third party image hosting sebab nak jimat disk space kat hosting.. tapi camni pulak jadinya.. Adeh.. Bila kena limit bandwidth dengan photobucket, dia kata akna reset dalam masa 14 hari.. [baca lagi…]

Header Penaik Semangat Untuk Terus Berblog

Assalamualaikum… Yeahh!! Dah siap dah header official blog ni.. Hopefully akan kekal selamanya.. Alhamdulillah.. Nampak soft je.. Tak garang macam sebelum ni.. I Like it So Much.. hehehe… Terima kasih kepada google dan youtube kerana menjadi tempat belajar photoshop.. hehe.. Nak pandai photoshop kena rajin mengadap tutorial.. Kalau tak memang tak pandai la jawabnya.. Hehe.. [baca lagi…]

Muhasabah Diri

Assalamualaikum.. Happy blogging day selepas tamat peperangan hari isnin yang lepas.. Alhamdulillah. Syukur..  Banyak sangat benda berlaku dalam hidup Norfa beberapa minggu ni..  Apa yang boleh di buat hanya muhasabah diri.. Otak keliru, fikiran melayang, hati tak tenang.. So muhasabah la diri kita.. Kenapa nak kena muhasabah diri? Kita bukan manusia yang sempurna.. Tak sempurna.. [baca lagi…]

Contact Lens Silau

Assalamualaikum… Contact lens silau.. perempuan memang suka pakai contact lens.. Dulu cik Norfa pun selalu pakai contact lens korea, then di tegah oleh someone sebab selumber badak je tidur pakai contact lens. Bahaya tau.. lagi lagi contact lens korea.. Then disebabkan tak suka pakai spek, terpaksa beli contact lens transprent.. Murah pon murah. Tapi ada [baca lagi…]

Syura Juara Masterchef Selebriti Malaysia 2

Assalamualaikum… Eh.. Betul ke Syura Juara Masterchef Selebriti Malaysia 2?  Baru baru ni Hairul Azreen yang merupakan pemenang Fear Factor Malaysia telah memuat naik gambar Instagram Celina yang merupakan finalist untuk Masterchef Selebriti Malaysia 2. Bila cik Norfa baca komen komen di gambar tersebut, ada para peminat kasi tau yang pemenang Masterchef Selebriti Malaysia 2 [baca lagi…]

Nasi Minyak, Maaf Tak Ajak…

Assalamualaikum… Haha.. Kelakar tak tajuk.. Nasi Minyak, Maaf tak ajak… kekke.. ini entry punya susulan dari entry sebelum ni .. Agak lambat sikit di publish sebabnya, bergelut exam core paper… So ini lah cerita… Masak sorang sorang dengan masak dengan mama sangat jauh beza.. Masa sendirian sunyi je kat dapur.. Tung tang tung tang dah [baca lagi…]

Cara Nak Verify Akaun Facebook Yang Baru

Assalamualaikum… Cik Norfa baru siap buat facebook baru. Sakit hati pulak bila baca policy facebook. Setiap sorang sepatotnya kena ada 1 facebook sahaja takleh ada 2 ataupun 3, dan selebihnya. Masa mula mula buat ok, then sampai satu tahap untuk verify akaun facebook, terus jadi susah. Facebook mintak verify akaun facebook yang baru dengan cara: [baca lagi…]

Cara Atasi Kekecewaan

Assalamualaikum.. Dalam tengah tengah gawat nak exam ni, berusaha untuk pulih dari kecewa. Dah mintak nasihat kawan, dah kaunseling. Tapi masih lagi jugak cik Norfa pujuk untuk berbaik. Tapi sampai bila kita nak biarkan diri kita di layan seperti sampah? Sampai bila? Sedih tuh memang sedih, paling sedih bila bangun pagi, baca mesej di private [baca lagi…]