Monthly Archives: March 2013

Tips Nak Hadapi Lelaki Merajuk.. Macam mana weh?

Assalamualaikum… Lelaki merajuk? Terasa macam nak bagi kaki je… haAHAHAHAHA…  Aku baru baca kat blog cinta, ada orang cakap, lelaki adalah manusia paling kuat merajuk.. Betul ke weh? Sebab apa Lelaki  merajuk? Macam biasa la, lelaki kalau merajuk mesti sebab perselisihan faham dan pergaduhan. Takde sebab lain. Dan biasanya berkaitan dengan EGO yang meninggi tuh.. [baca lagi…]

Panduan Menurunkan Berat Badan dari Kementerian Kesihatan Malaysia

Assalamualaikum… Dah seminggu aku off diet.. Minggu lepas sejak dah lama tak makan nasi kat fakulti perniagaan dan perakaunan, aku off day aku pyna diet.. Konon satu hari je la dengan nasi + ikan keli + sayur midin dan sambal belacan. Harga RM3.50..sedap weh.. murah pun murah.. Then masuk hari kedua, hari khamis, dengan tiba [baca lagi…]

Belajar Cara Make Up dan Special Effect (SFX)

Belajar cara make up

Assalamualaikum semua… Alhamdulillah.. Suka nya aku, dapat belajar cara make up.. Hari ni aku ke workshop make up yang dianjurkan oleh Galaxtar.com dengan kerjasama Inglot Cosmetics Asia… Sangat teruja sebab yang mengajar kami make up dan special effect adalah juru make up popular iaitu Jlo Zali.. Serius, memula aku memang blur.. Ye la, tak pernah di [baca lagi…]

Permohonan Biasiswa JPA 2013 Pelajar Lepasan SPM 2012 Program Khas

Assalamualaikum… Permohonan Biasiswa JPA Tahun 2013 Pelajar Lepasan SPM 2012 Di Bawah Program Khas akan dibuka .  Adik adik yang berminat untuk memohon boleh la memohon pada 23 Mac 2013..   ———–Info sebelum ini mengenai Permohonan Biasiswa JPA Tahun 2012 Pelajar Lepasan SPM 2011 Di Bawah Program Khas ———– Permohonan adalah dipelawa daripada calon-calon yang menduduki SPM [baca lagi…]

Allah Masih Panjangkan Umur Saya… Syukur Alhamdulillah..

Assalamualaikum.. Disebalik gembira rumah dah ada unifi, ada dugaan datang menimpak.. Syok sangat nak moto balik kelas..tak sedar ada kereta nak masuk simpang ke bukit angkasa selepas trafik light.. Kereta tuh nak masuk parking, sungguh tak perasaan dia nya signal.. Akhir nya, aku yang di langgar.. jatuh ke tempat parking kereta.. Salah aku? mungkin? sebab [baca lagi…]

Photoshoot Sunrise di Broga Hills, Semenyih 16 Mac 2013

Assalamualaikum…   Masih lagi rasa penangan Broga Hills .. Pertama kali aku pergi sana tahun 2011 tak silap.. 1 Februari 2011.. Bersama geng Sahabat Blogger (<–tengok gambar kat sini).. masa tuh bersama Broframestone , Amal Espraza, Atiq Salleh, Hanz Zerohanz dan lain lain.. 16 Februari 2013, aku jejak lagi sekali ke Bukit Broga @ Broga Hills [baca lagi…]

Daun dan Batang Saderi, di jadikan Pewangi dalam Bilik..

Assalamualaikum… Daun saderi.. Oit.. ada yang tak kenal daun dan batang saderi ke? Heh. Aku pun baru tahun lepas kenal daun saderi dan batang saderi. Masa tuh aku pi makan sup kat kedai kawasan rumah aku ni, dan aku ternampak lah batang saderi yang di hiris hiris ada dalam sup.. Selama ni aku kat rumah, [baca lagi…]