Monthly Archives: November 2012

Cara Delete Virus Shortcut di Pandrive Anda

Assalamualaikum..   Agak lama tak update blog ini…  Dan kali ni nak update sikit mengenai cara nak delete virus shortcut di pandrive.  Kebanyakkan pandrive paling senang kene serang dengan virus shortcut. dan kebiasaannya virus ni wujud di PC yang tidak mempunyai anti-virus dan kurang penjagaan dari penjaga nya.. terutama di cybercafe dan tempat percetakan.   […]

Dugaan Pecah Rumah Tak Sehebat Dugaan Rakyat Palestine

Assalamualaikum… Dah berhari hari penduduk Gaza diserang oleh Israel..  Ramai yang dah meninggal terutama kanak kanak. Serangan dari Israel memang jelas mensasarkan kanak kanak supaya tiada jenerasi akan datang yang tertinggal. Subhanallah… kesiannye meraka.. Dugaan yang berat rakyat Palenstine..   Hari Isnin yang lepas, selepas semingga pelajar UM cuti, menjadi hari yang malang buat saya. […]

The Face Shop : Natural Story

Assalamualaikum … Salam sejahtera…   The Face Shop : Natural Story.. Pernah dengar The Face Shop? Kebiasaannya kita dengar The Body Shop.. Tapi kali ni saya nak kenalkan pada anda THE FACE SHOP. Produk kecantikan muka permintaan tinggi keluaran Korea. Kalau korang nak tahu, masa saya ke Korea dulu selama 2 minggu, kenalan Korea saya […]

Semakan Keputusan UPSR 2012 pada 19 November 2012

SEMAK KEPUTUSAN UPSR 2012 SECARA ONLINE @ SMS 19 NOVEMBER 2012 UPSR 2012 | UJIAN PENCAPAIAN SEKOLAH RENDAH | UJIAN PENCAPAIAN SEKOLAH RENDAH 2012 | KEPUTUSAN PEPERIKSAAN UPSR 2012 | SEMAK KEPUTUSAN PEPERIKSAAN UPSR 2012 | CARA SEMAK KEPUTUSAN PEPERIKSAAN UPSR 2012 | KEPUTUSAN UPSR 2012 SECARA ONLINE | KEPUTUSAN UPSR 2012 SECARA SMS | KEPUTUSAN UPSR 2012  Assalamualaikum…   Adik adik mesti […]

Kesan Kebaikan dan Keburukan Root Android

Assalamualaikum.,..   Beberapa hari lepas ada satu event BLIND JOGATHON yang di lakukan oleh Student Faculty of Business & Accountancy University of Malaya.. Sempat juga merasa buta seketika sambil ber Jogathon.. Banyak juga gambar yang di ambil tapi belum sempat lagi di transfer semua gambar dah hilang apabila tersilap tekan button trash di handphone… Sungguh […]

Cara Gabungkan file .001 menggunakan HJ Split

Assalamualaikum.. Ada ramai yang tanya macam mana nak sambungkan filem yang di download dan mempunyai file part .001 .002 dan seterusnya.. Ok.. Ada 1 software yang boleh di gunakan adalah HJ SPLIT..   Boleh download HjSplit di sini … –>  click here.  Tak perlu install HJ SPlit , hanya extract to folder dan terus menggunakannya.. […]

Majlis Pernikahan Farid Kamil dan Diana Danielle

Assalamualaikum…   Tahniah diucapkan kepada Farid Kamil & pasangannya Diana Danielle yang telah sah menjadi pasangan suami isteri dengan sekali lafaz pada hari ini 3 November 2012 setelah mengikat tali pertunangan secara tertutup 2 September lalu.. Majlis Pernikahan  Farid Kamil  dan Diana Danielle telah berlangsung dengan sederhana di Hotel Flamingo di tepi tasik.   Majlis Pernikahan […]