Monthly Archives: February 2012

Serba Baru Samsung Galaxy Tab 7.7–Saya sudah memilikinya

  Alhamdulillah… setiap tahun mesti ada sahaja gadget impian penulis untuk di beli.. macam tahun lepas penulis beli Nokia C7 selepas membuat pertukaran Yari dengan kakak penulis, memandangkan beliau nak handset biasa biasa je, baik penulis kebas beli baru.. Dan bertarikhkan 20 Feb 2012, penulis berjaya memilik Samsung Galaxy Tab 7.7 pula.. Setakat ni apa […]

Isu guna selipar sama untuk tandas dan luar rumah

IBU dan ayah mentua suka memakai selipar di dalam rumah. Saya perasan selipar yang digunakan itu turut digunakan untuk ke tandas dan keluar rumah. Jadi, saya sangat sangsi ­kebersihan selipar yang dipijak ke lantai di dalam rumah dan bilik. Saya juga berasa was was dengan tempat saya bersolat kerana berkemungkinan besar selipar itu kotor kerana […]

Misha Omar akan Kahwin akhir tahun ini.

Firos, bakal suami Misha Omar Alhamdulillah.. satu persatu artis kita akan melangkah ke jinjang pelamin.. Misha Omar atau nama sebenarnya Samihah Omar akan bertunang dan bernikah pada akhir tahun ini. Pasangan Misha adalah seorang juruterbang Mas (pilot oooo) iaitu Firos Ezzwan Rossly, 30 tahun. Mereka dikatakan pernah bercinta dan putus beberapa kali. dan akhirnya memutuskan […]

Gaji lepasan Sarjana Muda RM1,800 – RM2,600!

Wow.. banyak.. Menurut Kaji selidik di Jobstreet.com, Gaji yang biasa diminta oleh bakal pekerja lepasan Sarjana Muda adalah RM1,800 hingga RM2,600.. banyak.. tapi tuh aku rasa dekat Kuala Lumpur. Kalau kat Terengganu banyak tuh ke? Tetapi dalam relaiti, tak semua pemegang sarjana muda yang meminta gaji sedemikian mendapat seperti apa yang diminta. Sebanyak 54% sahaja […]

Download Ujian Komputer JPJ

Assalamualaikum.. Hari ini nak share sikit pasal ujian berkomputer JPJ.. khas untuk mereka yang tengah amik lesen kereta atau motor.. senang lesen kenderaan la.. Setiap mereka yang mengambil lesen kenderaan di kehendaki mengambil ujian Berkomputer JPJ.. So sini saya nak share kan Ujian Berkomputer JPJ untuk anda.. Anda boleh download disini dan buat ujian sendiri […]