Month: January 2012

Yeah! Its snowing at Daejin University!!!.. – Day 2

Assalamualaikum.. wahh.. bertapa bertuahnya kami dapat main salji.. haha.. best best.. tak sesejuk kena angin.. Wind is more cold than snow.. Semua peserta Korea Cultural Camp excited bila salji mula turun.. We are supposedly in class, but then when all are looked out the window (again and again), and class become speed up .. hahaha.. …

Yeah! Its snowing at Daejin University!!!.. – Day 2Read More »

Story of Korea Cultural Camp – Day 1, Daejin University

Assalamualaikum.. Hai.. Sekarang aku dah berada di Korea, Daejin Uiversity.. Hoho.. Lepas turun dari flight, suhu dia –10 C. teramat sejuk.. Waiting for the bus to take us to Daejin University.. 20km dari Incheon Airport to Daejin University.. After sampai terus terjah bilik..seriously, bilik di Daejin University macam hotel 5 bintang.. high class beb.. jauh …

Story of Korea Cultural Camp – Day 1, Daejin UniversityRead More »

Story of Cultural Camp to Korea, Day 1 – Penerbangan ke Korea

Assalamualaikum.. sungguh lama rasa tak update cerita peribadi.. haha.. ini cerita untuk pengembaraan ke Korea , Cultural Camp, Deijin University, Korea.. Hari ni 29 Januari 2012.. Akan berlepas ke Korea menaiki Air Asia.. penerbangan pukul 11.30 malam dari LCCT.. Seramai 31 peserta dan 2 pegawai yang akan mengiringi kami.. Jadual untuk Cultural Camp di Korea …

Story of Cultural Camp to Korea, Day 1 – Penerbangan ke KoreaRead More »

Halusi Hati, Ringankan beban.. membantu dua rumah kebajikan! Ayuh!

Setelah dua hari, aku dan sorang kawan aku bergerak untuk menyiapkan beberapa kerja seperti penyewaan padang, meja kerusi, khemah dan lain lain untuk membua satu karnival yang diberi nama Karnival Bakti Kinabalu.. Seramai 40 ajk yang telah dipilih untuk membantu menjayakan projek ni.. Aku pertama kali menjadi pengarah, betol betol menjadi pengalaman berharga untuk aku..dan …

Halusi Hati, Ringankan beban.. membantu dua rumah kebajikan! Ayuh!Read More »

Gambar pemilik Megaupload di serbu di hotel dan kediaman

Sepasukan anggota kastam Hong Kong menyerbu beberapa pejabat, premis tempatan dan suit hotel mewah di sini dalam siasatan ke atas laman perkongsian fail Internet, Megaupload.com. Siasatan berkenaan yang dilakukan di seluruh dunia dikendalikan oleh Biro Siasatan Persekutuan (FBI). Seramai 100 anggota kastam menyertai serbuan di sini kelmarin dan merampas sebahagian besar bukti digital selain aset …

Gambar pemilik Megaupload di serbu di hotel dan kediamanRead More »

Arwah Izwan Pilus marah saya tak pandai lipat baju –ARIL AF

Mati tidak mengenal usia.. Allahyarham Izwan Pilus yang berumur 33 tahun, meninggal dunia akibat terkena jangkitan kuman dalam darah dan virus kencing tikus.. Menurut kata adiknya Aril AF, arwah memberi pesanan kepadanya supaya menjaga ibu dan ayahnya. Selain itu Aril AF juga dimarahi arwah 3 minggu sebelum meninggal kerana tidak pandai melipat baju.. Aril berkata …

Arwah Izwan Pilus marah saya tak pandai lipat baju –ARIL AFRead More »

Penyanyi Izwan Pilus meninggal dunia..

Penyanyi, Izwan Pilus… Abg kepada Aril AF meninggal dunia tepat pukul 6.15 pm tadi.. Berikut adalah gambar tweet dari Aril AF menyatakan perkara tersebut. Sungguh terkejut.. Punca kematian masih tidak dikenal pasti..ada yang cakap jangkitan kuman di saluran pernafasan, ada yang cakap jangkitan dalam darah.. Apa apa pun kita doakan untuk arwah… Al-Fatihah… Semoga rohnya …

Penyanyi Izwan Pilus meninggal dunia..Read More »

Scroll to Top