i & Lifestyle

10 entri terbaik Denaihati

Written by Norfanil

Assalamualaikum..

 

Herm.. Baru terbaca pasal entri denaihati mengenai Bonus Raya Aidilfitri.. Macam dah terlewat nak buat entry ni.. Sebab entry denaihati di publish pada pukul 21.45  pada 27 Ogos 2012..  dan waktu itu saya sekeluarga keluar makan SATE ORI di chendering..

 

Baru je balik pukul 11 tadi dan pukul 11.20 malam baru perasan akan post ini dari facebook denai hati.. Ok.. Entry ni sebenarnya untuk post terpantas 10 entry terbaik denaihati.. so pantas lagi ke saya ni?? hahaha.. Macam dah terlebih ‘pantas’.. keke.. 20 terpantas akan dapat RM100 dan entri terbaik yang memikat team Denaihati akan dapat RM 200..

 

10 Entri Terbaik Denaihati..  Saya pilih… Label SEO.. sebab SEO yang banyak membantu blog ni .. Eh ye ke? hahha… tapi Kebanyakkan ilmu datang dari blog Denaihati..

 

1) Hati-Hati Dengan Hidden Links Bila Menggunakan Plugin

Bila guna WP, haaa.. terus excited nak install plugin.. Konon mudah la kan? ekk.. memang mudah. tapi salah pilih, silap install.. mesti ada yang tak kena.. Theme problem, website error dan macam macan.. Dan hidden link ni tak ramai yang tahu.. termasuk la saya.. dan Alhamdulillah..sekarang dah faham dah.. hati hati ye kawan kawan blogger yang guna WP..

 

2) Penangan SEO Dalam Pemasaran Produk   

Alhamdulillah.. Entry yang banyak ilmu yang saya belajar di Denaihati.com.. SEO dalam pemasaran produk.. ingat senang  ke nak buat pemasaran produk online? kalau post dan menunggu orang google, dan keputusan produk anda bukan di first page, mungkin keuntungan yang diterima tak sebanyak jualan produk orang lain yang mantap seo nya..  sebagai contoh yang saya boleh bagi semasa saya pergi makan SATE ASLI dengan family tadi..

Perancaangan nak pergi makan kat SATE ORI di Chendering.. sign board nya cantik.. merah.. “SATE ORI”.. tapi bila masuk simpang, sign board restoran “SATE ORI” tak kelihatan merahnya..tak nampak nama SATE ORI…. so TER pergi ke kedai SATE ASLI ..sebelah je kedainya.. sebab signboard nya lagi meriah..

#nampak tak bertapa pentingnya pemasaran sesebuah kedai…? begitu juga pemasaran produk dengan penangan SEO.. kalau kat jalan je meriah, tapi depan kedai gelap gelita smpai sign board tak nampak, nampaknya rezeki kedai sebelah la gamaknya…”

So entry ni penting untuk kamu semua baca….

 

3) Front Page Google Search Engine Result Page 

Post dari denaihati yang ada kaitan dengan post di atas.. boleh baca lagi untuk tambah ilmu anda semua..

 

4) Belajar SEO On-Page Daripada Analisis SEOMoz Pro

Seo On-Page.. Person that i’m adored.. huhuhu.. ENtry dari Ariff Shah.. Sangat detail mengenai SEO On-page.. saya nak terang panjang panjang pun nanti awak semua tak faham.. so baik gi terjah link diatas.. rugi kalau tak terjah..

 

5) Tips SEO : Cara buat Link Wheel dalam SEO

First soalan… siapa tak tahu apa tuh LINK WHEEL?  aku dulu pun tak tau.. lepas baca entry ni baru ler tau apa kah itu LINK WHEEL.. ENtry mantap dari seorang blogger yang dah menang Contest SEO Hidup Seorang Blogger..  iaitu Mr. Maliq…

 

6) Link Popularity tips SEO dari Ariffshah

“Konsep dia senang je, semakin banyak link yang diterima oleh laman web tu dari pelbagai domain lain, semakin popular laman web tu. Populariti ini dikesan apabila Google mengindex laman web, spiders ni akan sampai semula ke laman web yang telah dilinkkan dari tempat lain.”

Paham..?  jangan ingat bila baca tajuk LINK POPULARITY je terus nak jadi popular macam NEELOFA.. tak de kena mengena.. hahaha.. perlu dalami macam mana Google meng’index’ laman web anda.. baru boleh popular..

 

7) Cara Meningkatkan Trafik Blog

Tak ramai yang buat blog dan bukan tujuan nak cari traffik.. tak ramai.. kebanyakkannya kejar trafik.. tapi yang kejar traffik tak salah.. untung lagi ada.. untuk mereka yang nak mantapkan lagi traffik blog.. boleh terjah kat link tuh.. (sebenarnya.. saya dah ngantuk saat menulis link ke 7 ni..) =P

 

8) Menjawab Persoalan Tentang H Tags

H tags.. tak reti nak terang apa..saat otak terfikir kan katil..

 

9) Rich Snippet – Standard Baru Dalam SEO

Ok.. ini lah yang saya cari dulu…. dan alhamdulillah.. jumpa di blog denaihati..  tapi sampai sekarang takde masa nak buat lagi.. bizi kalahkan perdana menteri…  So takde la gambar pemilik norfanil di google search..  =)

 

10) Apa Yang Perlu Dibuat Setelah Berada di Tempat Pertama Google Search?

Last but not least… Tajuk dia macam pelik sikit.. sebab soalaan dia.. Apa yang perlu di buat setelah berada tempat pertama di Google Search.. susah betul soalan ni nak keluar.. sebab bila dah jadi tempat pertama di google search.. mesti perkara pertama yang dibuat oleh blogger tersebut adalah.. UPDATE STATUS FB dan TWITTER.. or Bagitau kat GROUP… =P hahahahha.. betul tak??

 

So konklusinya.. buku yang patut di keluarkan oleh Denaihati adalah buku mengenai SEO.. heheeh…

 

Ok.. i am tired.. Sebenarnya.. saya tak tahu apa point saya tulis benda alah ni sampai sejam..sedangkan saya tahu saya bukan 20 terpantas buat entry ni..Adakah saya aim entry terbaik? tang mana la nak entry terbaik kalau dah menulisnya banyak titik dan ulasannya merepek.. haha.. Tapi takpe. Jangan mengalah sebelum berjuang.. Apa apa pun, selamat maju jaya untuk semua peserta..

 

“Bonus Raya Aidilfitri 2012 untuk semua Rakan Blogger yang tidak jemu-jemu bersama blog Denaihati. Berminat joom serbu Denaihati.com”.


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

About the author

10 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge